MENIU

EMA, tot mai aproape de o decizie în privința administrării vaccinului Pfizer la adolescenți. Când ar putea fi făcut anunțul

Vaccin Pfizer/BioNTech / Foto: Profimedia

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) se va pronunţa, pe 28 mai, în privinţa autorizării vaccinului Pfizer/BioNTech pentru tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani.

Dacă va fi aprobat, serul de la Pfizer va deveni primul vaccin autorizat de EMA pentru a fi administrat adolescenţilor din cele 27 de ţări al Uniunii Europene. Pentru moment, acest vaccin este autorizat doar pentru persoanele de peste 16 ani.

EMA va organiza, vineri, o conferinţă de presă pentru a prezenta "concluziile unei reuniuni extraordinare a comitetului său de evaluare a medicamentelor de uz uman (...) în legătură cu indicaţiile pediatrice ale vaccinului Comirnaty", a anunţat agenţia, într-un comunicat dat, astăzi publicității.

Vă amintim că Agenţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite a autorizat deja vaccinul Pfizer pentru adolescenţii din grupa de vârstă de 12-15 ani.