MENIU

Care este legătura între telefonul mobil și hemoroizi. Nu trebuie să mai faci asta

Statul pe WC nu este timp de calitate

Chiar dacă titlul vi se pare o glumă, avertismentul este cât se poate de serios și ar fi bine să vă gândiți de două ori, înainte de a intra la toaletă, dacă este cazul să luați telefonul cu dumnevoastră.

Legătura fiziologică este cât se poate de simplă: șederea îndelungată pe toaletă mărește presiunea asupra vaselor de sânge, iar acest proces favorizează formarea hemoroizilor. Pe de altă parte, obiceiul modern de a consulta telefonul în timp ce ne facem nevoile prelungește timpul de ședere.

Bărbații petrec în medie o oră și 35 de minute pe toaletă în fiecare săptămână, potrivit unui studiu recent. (1) Acest lucru nu ar trebui să surprindă pe nimeni, considerând că 53% dintre bărbați sunt surprinși folosind telefoanele în timp ce stau pe vasul de toaletă, potrivit romedic.ro.

Obiceiul de a sta așezat pe toaletă pune presiune excesivă asupra venelor din rect, mai ales dacă te încordezi pentru a produce o mișcare intestinală. Presiunea prelungită asupra acestor venele produce hemoroizi, o umflare a venelor rectale care poate duce în cele din urmă la sângerare și, eventual, chiar la prolapsul rectal.

Mai multe articole despre:
telefon mobil hemoroizi stat pe toaleta