MENIU

Vladimir Socor, conferință organizată de AID la București

Asociația pentru Implementarea Democrației organizează conferința Evoluții geopolitice în Europa de Est. Realitatea TV este partener media exclusiv al evenimentului.

Invitatul special al AID la conferință va fi domnul Vladimir Socor, analist politic specializat pe zona de Est a Europei al Fundației “Jamestown” din Washington și al publicației acesteia Eurasia Daily Monitor (din 1995 până în prezent) și unul dintre cei mai importanți observatori ai spațiului est-european.

Expert recunoscut la nivel internațional al fostelor țări sovietice din Europa de Est, Caucazul de Sud și Asia Centrală, dânsul abordează problematici atât din zona Eurasia, cât și din cea Euroatlantică. Dl. Socor este un distins vorbitor în cadrul conferințelor politice americane și europene, precum și un lector apreciat și constant al Colegiului de Apărare NATO sau al Departamentului de Securitate Națională al Universității Harvard în cadrul Programului „Securitatea la Marea Neagră”.

Domnia Sa va susține o amplă prezentare, urmată de o dezbatere liberă, cu privire la provocările de securitate curente din spațiul est-european, la problemele de securitate regională, la așa-numitele "conflicte înghețate" ale spațiului ex-Sovietic, la abordarea Occidentului față de criza din Ucraina, precum și cu privire la problemele de securitate din zona Mării Negre.

La eveniment sunt invitați să participe personalități marcante ale României: lideri ai principalelor instituții publice din domeniile apărare, externe, interne, servicii de informații, reprezentanți ai misiunilor diplomatice în România, precum și tineri studenți reprezentanți ai Academiei “Lideri pentru România”.

Evenimentul va avea loc luni, 11mai 2015, între orele 13.00 - 15.00, la Hotel Athénée Palace Hilton, Str. Episcopiei nr. 1-3, sector 1, București. Primirea invitaţilor se va face începând cu ora 12.30.