MENIU

Un înger are nevoie de ajutor!

DESPINA SUFERA DE O TUMOARE MALIGNA RARA. - RABDOMIOSARCOM INTRAORBITAR DREPT care evolueaza galopant, de la o zi la alta tumoarea creste si apasa mai tare pe globul ocular.

Pe data de 26 noiembrie 2014, după o zi istovitoare de munca, mama a găsit-o pe Despina, fetița mai mare, ȋn vârstă de 8 ani, cu ochiul drept ieșit din orbite. Speriată, a mers urgent la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași. După o serie de investigații efectuate de medicii de gardă, fetița a fost transferată de urgență la Spitalul de Neurochirurgie, unde practic au crezut că viața lor a luat sfârșit când li s-a spus că Despina, un copil normal până atunci, trebuie să intre imediat ȋn sala de operație, fiind diagnosticată cu rabdomiosarcom intraorbital drept, cu alte cuvinte o tumoră malignă la nivelul ochiului.

Intervenția chirurgicală s-a realizat de urgență, deoarece examenul computer tomograf a evidențiat un proces expansiv intraorbital drept. S-a ȋncercat ȋndepărtarea formațiunii tumorale transnazal, ȋnsă a fost necesară o nouă biopsie. Din păcate, ȋn cadrul operației nu s-a putut ȋndepărta tot ȋnvelișul tumoral, deoarece tumoarea poate recidiva ȋn orice clipă. Medicii le-au recomandat parintilor ședințe de chimioterapie și radioterapie la o clinică privată din București.

Dată fiind gravitatea bolii s-ar putea ca tratamentul cu raze să nu poată fi posibil ȋn București, ȋn această situație fiind nevoiți să merga cât mai repede la o clinică din Germania sau Itlaia. Familia nu știe date exacte din punct de vedere financiar ȋn ceea ce privește posibilele tratamente sau a unei noi intervenții chirurgicale, ȋnsă sunt conștienți că dat fiind venitul lor, nu le pot acoperi și nici nu are cine sa-i indrume ce cale sa urmeze pentru a-si salva propriul copil. Pe facebook s-a creat o comunitate Sa O Ajutam pe Despina unde sunt mai multe detalii despre boala ei.

Daca doriti sa Sa O Ajutam pe Despina puteti face o donatie in conturile deschis la banca BCR Iași pe numele: GRASU ALINA ELENA

RO64RNCB0175116271780001 - cont în lei.

RO53RNCB0175116271780005 – cont in euro.

Mai multe articole despre:
campanie ajutor cancer despina