MENIU

Tarcea, replică ironică pentru Dragnea: Nu mă interesează dramoletele

Tarcea, replică ironică pentru Dragnea: Nu mă interesează dramoletele

Președintele Curții Supreme de Justiție, Cristina Tarcea, a declarat, la Realitatea TV, în emisiunea "Legile Puterii", după ce a văzut declarațiile în care liderul PSD Liviu Dragnea acuza abuzuri în justiție, că nu o interesează "dramoletele" politicienilor.

"Ce aș putea să vă spun eu despre declarațiile politicienilor... În general, nu le urmăresc. Nu mă interesează și asta nu pentru că aș avea eu un dispreț suveran față de lumea politică, dar, judecător fiind, încerc să mă păstrez obiectivă și să nu judec pe nimeni după patimi și după dramoletele prin care trece la un anumit moment. Tot ceea ce pot să vă spun este că dacă unii se simt îndreptățiți să vorbească despre abuzuri, și justiția se simte la fel de îndreptățită să vorbească despre abuzuri, mai ales în ultima perioadă de un an și jumătate, doi", a spus Cristina Tarcea.

"Există niște principii clasice de drept (...), în sensul că orice hotărâre judecătorească nu poate fi desființată decât tot printr-o hotărâre judecătorească. Prin urmare, nu putem vorbi despre abuzuri decât în momentul în care există o hotărâre judecătorească prin care acele abuzuri sunt sau nu sunt confirmate. Până atunci, totul e poveste", a mai spus președintele Înaltei Curți.


Mai multe articole despre:
cristina tarcea