MENIU

50 pentru România. Prima școală de vară organizată de CNMR

50 pentru România. Prima școală de vară organizată de CNMR

Un sistem politic învechit şi o administraţie bolnavă. Așa arată România anului 2016. Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României sparge acest sistem şi oferă şansa pentru 50 de lideri din România să reformeze şi să modernizeze administraţia şi clasa politică. În acest sens, joi a debutat la Costineşti prima şcoală de vară pentru modernizarea României.

Prima şcoală de vară a Coaliţiei pentru modernizarea României a debutat la Costineşti. Proiectul "50 pentru România" îşi propune să pregătescă viitorii lideri care să reformeze sistemul politic şi administrativ.

"Vom deveni principalul vector de stabilitate al României pentru că partidele politice şi zona politică este compromisă. Nu vrem să îi înlocuim, dar îi vom ţine responsabili şi îi vom ţine în şah. Cât timp în această coaliţie sunt organizaţii, nu doar persoane, care reprezintă milioane de români. S-a văzut astăzi şi prin prezenţă şi prin ceea ce au spus", a declarat Alexandru Cumpănaşu.

Cei 50 de tineri rămaşi în urma unui amplu proces de selecţie au stat de vorbă în prima zi de curs cu lectori de excepţie din viaţa publică românească. Printre cei care au vorbit se numară Procurorul General al României, consultantul politic Cozmin Guşă, Alexandru Cumpănaşu, fostul ministru al Educatiei Sorin Câmpeanu, vicepreşedintele ASF, Mircea Ursache, şi jurnalistul Rareş Bogdan.

"Modernizarea României ar trebui începută de la fiecare dintre cei care ne privesc, care e bine să fie mult mai critici, să se gândească şi la vinovăţiile personale, să se gândească că nu doar România va involua dacă nu vor fi atenţi. Viaţa lor va involua, viaţa copiilor lor va involua şi va fi din ce în ce mai neplăcut pentru ei şi familiile lor să trăiască într-un mediu destul de irespirabil şi lipsit de competiţie", a declarat consultantul politic Cozmin Guşă.


 


Unul dintre cele mai titrate domenii din România este cu siguranţă justiţia, iar procurorul general Augustin Lazăr a ţinut să sublinieze cât de importantă este cooperarea instituţiilor statului într-o problemă actuală, cum ar fi recuperarea prejudiciilor.

"Noi ne punem mari speranţe în perioada următoare într-o foarte bună cooperare cu ANABI să ne ajute la identificarea bunurilor, la luarea măsurilor asiguratorii, la recuperarea acestor prejudicii în final", a declarat Augustin Lazăr.

"Educaţia este fără doar şi poate esenţială pentru modernizarea României. Am mai spus-o şi pot s-o repet: un popor educat ştie să aibă mai bine grijă şi de prosperitatea lui, şi de sănătatea lui şi, dacă vreţi, în ultimă instanţă şi de securitatea lui", a declarat Sorin Câmpeanu.

Aproximativ 20 de lectori din toate domeniile vor sta de vorbă cu viitorii lideri ai României în acest weekend. Ca urmare a discuţiilor, aceştia vor elabora strategii bazate pe expertiză, cu scopul de a genera reforme în domeniile politic şi administrativ.

Mai multe articole despre:
Şcoala de Vară cnmr 50 pentru România