MENIU

Președintele F.R. de Karate îl susține pe Alin Petrache la alegerile pentru președinția COSR

Președintele F.R. de Karate îl susține pe Alin Petrache la alegerile pentru președinția COSR

Președintele Federației Române de Karate, Lucian Băroiu, a declarat pentru AGERPRES că îl susține pe Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, la alegerile pentru președinția Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), programate joi.

''Pentru domnul Petrache vorbește ceea ce a făcut până acum la Federația Română de Rugby. Rezultatele pe care le are din punct de vedere al managementului în sport îl recomandă. Să nu uităm că funcția de președinte al COSR este o funcție de manager. Nu este o funcție de antrenor, nu este o altă funcție axată pe tehnică. Este o funcție de manager, de reprezentare, în care cel care este acolo trebuie să-și asume 24 de ore din 24 managementul COSR sau al unei părți foarte importante a sportului românesc'', a afirmat Băroiu.

''Eu cred că trebuie să optăm pentru un manager mai tânăr față de ce a fost înainte, optez pentru un management nou, mai tânăr, cu o viziune nouă față de sport în general. Alin, având în vedere vârsta sa, este mai upgradat vremurilor pe care le trăim, este mai dinamic, are un sistem de dialog mult mai direct cu noi, președinții de federații'', a subliniat președintele FR Karate.

''Eu cred că atunci când ai ajuns în sport la nivelul d-lui Bellu, ca performanțe, recunoaștere mondială, este greu să te întorci la o funcție administrativă și să suporți tot felul de pretenții venite din partea federațiilor'', a mai spus Lucian Băroiu.

Președintele Lucian Băroiu a arătat că ''Alin Petrache a preluat o federație mică din punct de vedere al managementului și a demonstrat că poate construi și poate face din nimic ceva care poate fi dat exemplu'', afirmând că poate da un pronostic înaintea alegerilor de joi.

''Îmi asum și înfrângerea lui Alin Petrache, însă am vrut să afirm înainte de vot că sunt alături de el. Am încredere că Alin va câștiga, dar nu pentru asta îl susțin. Pentru un exercițiu democratic chiar e bine să nu ne antepronunțăm și să îi influențăm astfel într-un fel sau altul pe cei care vot vota'', a evidențiat Băroiu.

Președintele FRK speră și la o mai bună recunoaștere a forului pe care îl conduce, indiferent de cine va câștiga alegerile pentru șefia COSR.

''Noi, Federația Română de Karate, suntem mici, cel puțin în România. Nu suntem nici olimpici, nici neolimpici, suntem undeva la mijloc. Eu am credința că Alin Petrache va ține cont că FRK aparține unui sport recunoscut olimpic și ne va trata în consecință. Am dori să se reconsidere poziția noastră, dar nu este ceva condiționat de alegerea lui Alin Petrache. Oricine va ajunge la COSR va trebui să acorde FRK locul pe care îl merită'', a spus Lucian Băroiu.

''Părerea mea este că viitorul aparține celor tineri și celor care au demonstrat deja că se pricep la management'', a conchis președintele FR Karate.


Alegerile pentru șefia COSR au loc pe 29 mai.  În sprijinul lui Alin Petrache s-au mai manifestat președintele FRH, Alexandru Dedu, cel al FRF, Răzvan Burleanu, șeful FR Judo, Doru Ioan Sapta, președintele FR Volei, Gheorghe Vişan, președintele FR Box, Leonard Doroftei și președintele Federației Române de Lupte, Răzvan Pârcălabu. 

La alegerile pentru președinția COSR, programate joi, candidează Octavian Bellu, antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică artistică al României, Elisabeta Lipă, președinta Federației Române de Canotaj și a Clubului Sportiv Dinamo, și Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby. Pe 15 aprilie, Octavian Morariu a anunțat că renunță la funcția de președinte al COSR din cauza multiplelor angajamente internaționale.

Mai multe articole despre:
COSR Alin Petrache alegeri la COSR lucian băroiu