MENIU

GAŞCA ZURLI, cea mai iubită trupă de divertisment live și interactiv pentru copii

GAŞCA ZURLI

Zeci de mii de fani s-au bucurat de întâlnirea cu personajele lor preferate din Gașca ZURLI anul acesta, după patru ani de la înființarea celei mai iubite trupe de divertisment live și interactiv  pentru copii. Dar nu vă lăsați păcăliți de nume, Gașca ZURLI nu se adresează doar copiilor, obiectivul ei principal este să-i apropie pe cei mari și cei mici, întreaga familie, într-un spectacol inedit.

O oră de distracție, joacă și multe subiecte ușor de dezbătut – punți de legătură între cele două lumi: cea a părinților și cea a copiilor. ZURLI nu înseamnă doar o trupă de entertaineri pentru copii ci un concept de divertisment activ bazat pe COMUNICARE.

Personajele principale nu joacă teatru ci se joacă. Da, cu toți copiii, mici și mari. Lumea lor, a copiilor este una sinceră și directă, nu are nevoie de artificii care să împodobească inutil distracția și care să nu stimuleze imaginația. De aceea, decorurile folosite de Gașca ZURLI sunt minimale, costumele sunt simple, vesele și realizate cu mult bun gust.

Personajul negativ nu este un personaj înfricoșător ci caraghios și ușor de învins cu puterea minții pentru că scopul show-ului este să-i ajute pe copii să își învingă teama și să-și rezolve problemele prin optimism și încredere în ei înșiși – nu să se ascundă de ele. Mesajele spectacolelor se adresează și părinților iar instrumentele principale ale actorilor ZURLI sunt CUVINTELE.

Personajele sunt originale, bine conturate și au corespondent în viața reală. Nu sunt fantastice și nu trăiesc o viață din povești. Întâmplările lor sunt rupte din realitate, acțiunile lor se petrec în zilele noastre și provocările Găștii sunt provocările de zi cu zi ale copiilor. Mirela Retegan (fondatorul Companiei de Evenimente ZURLI) joacă rolul prezentatoarei care are ca și corespondent- adultul. Părintele care trebuie să învețe să facă față întrebărilor și situațiilor inedite de care se lovesc toți părinții zilelor noastre. Experiența de mamă (fetița ei are aproape 14 ani) și experiență de peste 20 de ani în spectacole, evenimente și emisiuni pentru copii îi dau Mirelei libertatea de-a vedea și înțelege situațiile conflictuale și de-a le gestiona cu umor, dragoste și fermitate, așa cum ar trebui să se întâmple lucrurile și în familie.

Creatoarea conceptului original ZURLI, Mirela Retegan, știe din proprie experiență (de jurnalist și om de radio) cum pot să se transforme din neatenție cuvintele arme așa că are o deosebită grijă atunci când le alege pentru versurile sau scenariile folosite în spectacol.

Spectacolele ZURLI îi învață pe copii: să fie generoși, să mănânce sănătos, să-și facă ordine în cameră, să participe la concursuri dar să accepte și postura de învinși cu seninătate, să învețe că părinții atunci când se ceartă – vorbesc de fapt în contradictoriu și nu e vina copiilor, să-și pună dorințe și mai ales, să-și învingă frica. "Mâncăm cu voi, mergem la grădiniță cântându-vă cântecele, ne culcăm pe cântecele voastre, ne jucăm jocurile pe care le-am învățat în spectacole, ne împăcăm cum vă împăcați voi, acceptăm înfrângerile așa cum am învățat că face Gașca ZURLI"- sunt lucruri pe care le spun părinții despre impactul pe care Gașca îl are în viața copiilor lor.

Și iată că după patru ani de spectacole, anul 2014 i-a adus Găștii satisfacții deosebite: s-a lansat CD-ul AM O CĂSUȚĂ MICĂ, a organizat cel mai mare flashmob cu familii din România – peste 2000 de copii și părinți au fost în Parcul Tineretului și au dansat coregrafia cântecului Am o căsuță mică, săptămâna altfel în școli a fost Săptămâna ZURLI la Radio ZU. Tot anul acesta, echipa a organizat două turnee: toamna și iarna. Personajele favorite ale copiilor au ajuns în 35 de orașe – capitale de județ din România, au fost vândute 25.000 de bilete și peste 10.000 de copii poartă cornetele Fetiței Zurli, s-au consumat 10 saci de confetti și s-au străbătut 10.000 de km în doar trei luni. Tot acest efort a fost făcut pentru fanii ZURLI, pentru ca mii de copii să poată să-și cunoască personal personajele preferate și rezultatele au venit cu supra de măsură. Spectacolele s-au jucat cu casa închisă în București, Cluj, Timișoara, Satu Mare, Bacău, Târgu Mureș, Brașov și Baia Mare. După spectacole toți copiii au avut parte de o sesiune de poze și autografe cu personajele.

Și cum conceptul ZURLI înseamnă în primul rând să oferi fericire și bucurie tuturor copiilor – Mirela Retegan și Gașca s-au implicat în campanii umanitare pentru copiii de la Valea Plopului, copiii internați la Fundeni sau orfanii din Centrele de Plasament. Au organizat întâlniri speciale cu ei în spațiile în care locuiesc sau i-au adus la spectacolele lor.

La final de an, Gașca ZURLI a susținut  un ultim spectacol 2014 în București, la CinemaPro, pe 21 decembrie de la ora 11.00. Printre spectacolele lui Ștefan Bănică JR. și cele în care se caută LERUL – ale lui Ștefan Hrușcă, aproape 1000 de parinti si copii si-au facut timp și pentru o lume de povești special creată pentru copii – ei merită tot ce e mai bun și mai curat în lume.

La inceput de 2015, oferiți-vă un cadou în familie cu Gașca ZURLI – care vă lasa bucuria de a-i face pe ceilalţi să fie fericiti .Vă spune asta Mirela Retegan – creator de branduri pentru copii, textier și producător de spectacole pentru copii dar mai presus de toate acestea – MAMĂ.

Mai multe articole despre:
copii distracţie Gasca Zurli Zurli