MENIU

De ”Ziua Canionului”, s-au curățat de gunoaie cinci trasee turistice din Timișul de Jos

Cinci trasee din zona montană Piatra Mare au fost salubrizate astăzi de aproape 300 de elevi și profesori din Săcele și Brașov, cărora li s-au alăturat și 80 de voluntari din București.

Plecând de la Dâmbu Morii spre Valea Șipoaia, spre Bunloc, spre Canionul Șapte Scări, pe Drumul Familial și spre Prăpastia Urșilor, s-au strâns 70 de saci de gunoaie, număr de douăsprezece ori mai mic decât la prima ediție de acum opt ani a evenimentului denumit ”Ziua Canionului”. Inițiatoarea Micaela Jugravu, care conduce grupul de voluntari ecologiști, spune că rezultatul este îmbucurător pentru că arată schimbarea în bine a comportamentului nostru față de munte, dar încă mai avem de lucrat.

Dincolo de acțiunea de strângere a gunoaielor, Micaela Jugravu și prietenii muntelui organizează concursuri educative pentru copii, despre poluare, de cultură generală, de desen, de pantomimă ș.a. ”Cel mai drag concurs îmi este cel de recunoaștere a plantelor din zona montană și folosirea lor în scop terapeutic”, spune Micaela Jugravu, care îl consideră pe ”Dumnezeu sponsor principal” al evenimentelor sale. ”Niciodată, în opt ani, nu a plouat în zona în care noi am desfășurat evenimentul: astăzi, Dumnezeu parcă a tras un cerc în jurul Dâmbului Morii, pe unde ne-am aflat noi, căci a plouat în toată zona, numai unde ne-am aflat noi, nu”.

Copiii participanți la acțiune au fost premiați cu premii cuprinse între 100 și 400 de lei, susținute de doi oameni cu suflet, din propriile venituri salariale. Merită amintite, ca un premiu, și numele acestor doi voluntari bucureșteni, pentru dăruirea pe care o oferă naturii și educației copiilor: Gabriel Bica Popi și Sanda Tănase.

Mai multe articole despre:
deşeuri ziua canionului