MENIU

Dan Andronic:”În România, rețeaua fostului KGB numără aproape 600.000 de agenți”

Invitat în cadrul emisiunii România 2019 de la Realitatea TV, moderată de Cozmin Gușă, jurnalistul Dan Andronic a vehiculat cifre halucinante legate de influența serviciului rus de securitate ]nainte de 1989 dar și după Revoluție. Andronic susține că în România sunt activi nu mai puțin de 600.000 de ofițeri.  

Insemnările generalului Iulian Vlad.  

Dan Andronic a declarat că fostul general de Securitate, Iulian Vlad, a ținut un jurnal personal din anul 1991, în care scris zilnic.

„Acolo este partea lui de adevăr. A fost un personaj extrem de important. Am făcut un interviu cu celebra Unitate anti-KGB 110, din Dâmbovița. Am stat de vorbă cu ultimul șef al acestei uități și cu câțiva ofițeri de acolo. Cred că este uică misiunea acestei unități, în care un stat socialist s-a aparat împotriva altui stat socialist. Din datele aflate de mine, pe vremea comunismului, rețeaua KGB din  România număra aproape 300.000 de oameni. În prezent, serviciile de securitate rusești au 600.000 de agenți în țara nostră. Concluzia este că trebuie să luăm în calcul și ceea ce nu se vede. Nu-mi doresc ca în România să se întâmple ceea ce se întâmplă în Ucraina sau Republica Moldova”, a încheiat Dan Andronic.

Mai multe articole despre:
SRI dan andronic Iulian Vlad scuritate ofiteri kgb