MENIU

Consideraţi că legea "Dai casa băncii şi scapi de datorii" vă va restricţiona accesul la credite?

Realitatea.net vă provoacă din nou să răspundeţi la întrebarea zilei.

Consideraţi că legea "Dai casa băncii şi scapi de datorii" va restricţiona accesul la creditele imobiliare, în viitor?

Aşteptăm răspunsurile dumneavostră pe martorocular@realitatea.net sau pe pagina de facebook a site-ului nostru, la secţiunea comentarii.

Veste excelentă pentru românii care au credite imobiliare! Dacă nu vor mai putea plăti ratele, ei vor rămâne DOAR fără locuinţa ipotecată. Un proiect de lege a fost adoptat, în acest sens, de Camera Deputaţilor şi merge la promulgare. Nu la fel de fericiţi sunt bancherii. Noua lege i-ar putea afecta şi pe cei care vor solicita, de acum, ajutorul băncilor, deoarece creditele imobiliare s-ar putea scumpi foarte mult.

Proiectul de lege adoptat de deputaţi le dă dreptul celor care au credite imobiliare să îşi stingă datoria principală, dobânzile şi penalităţile, dacă cedează băncii dreptul de proprietate asupra imobilului. Cu alte cuvinte, banca NU va mai putea confisca şi alte bunuri.

Vestea este primită cu bucurie de cei care, în ultimii ani, au avut greutăţi foarte mari în a-şi plăti ratele pentru locuinţe.
Reprezentanţii băncilor nu văd cu ochi buni această lege şi cred că cel mai mult vor fi afectaţi cei care vor solicita credite imobiliare de acum încolo.