MENIU

Ce espressor e mai potrivit pentru tine? E de ajuns un espressor bun pentru o cafea bună? (P)

Ce espressor e mai potrivit pentru tine? E de ajuns un espressor bun pentru o cafea bună? (P)

Există multe branduri de espressor pe piață, pentru uz casnic și profesional. Un espressor are multe similitudini cu mașinile, existând variante vârf de gamă, basic, intermediare și populare. 

În funcție de așteptările tale, de design-ul căutat, de performanțele așteptate și de bugetul avut la dispoziție, se găsește cu siguranță și un espressor potrivit pentru tine.

La fel ca la mașini, atât modelele de lux sau modelele populare îndeplinesc aceleași funcții, dar nu putem compara un Maseratti cu un Logan. Dacă vrem doar să ne asigure transportul de colo-colo, respectiv să ne prepare cafeaua necesară în fiecare dimineață, oricare model de espressor e bun.

Dacă vrei să îți cumperi un expresor cafea pentru a-ți face la tine acasă un espresso precum cel mai talentat barista, ai trei tipuri de espressor de cafea la dispoziție.

Principala diferență pe care o vei găsi în tipurile de espressor de pe piață este cât de ușor e de utilizat.

  1. Espressor manual

Un espressor manual este potrivit pentru cei care vor să aibă un cât mai mare control asupra cafelei rezultate. Producătorii de espressoare manuale îți permit să controlezi fiecare parte a procesului de a face un shot de espresso, astfel încât să poți face o cafea perfectă. Riscul este că, atunci când folosești un espressor manual există și riscul de a strica rezultatul, dacă nu-l înțelegi corect și poate dura ceva timp pentru a învăța. Un espressor manual este adesea atractiv, aproape la fel de decorativ pe cât de funcțional. Este costisitor, dar pentru adevărații cunoscători sau pentru cei dispuși să pună învețe cum se face un espresso ca la carte, acest lucru poate fi un compromis acceptat.

Avantajele unui espressor manual sunt următoarele: - poți produce un espresso de înaltă calitate și cu un gust deosebit, ai un mai mare control asupra procesului, este un aparat atractiv, cu un design frumos, potrivit în fiecare casă, este un aparat cu o reputație bună, care durează timp îndelungat.

  1. Espressor semiautomat

Un espressor de cafea semiautomat are pompe electrice, care le fac mult mai ușor de utilizat decât omoloagele lor manuale. Acestea îți oferă un mix între controlul asupra rezultatului final și ușurința de utilizare a espressoarelor automate. Acestea sutn cele mai populare modele de espressoare de pe piață în ziua de azi.

Poți găsi câteva modele care se încadrează într-o gamă de prețuri mai mică, dar multe dintre cele mai frumoase modele semiautomate de pe piață sunt de asemenea scumpe.

Avantajele unui espressor semiautomat sunt următoarele: - mai ușor de utilizat decât un espressor manual, are un nivel ridicat de control, există multe modele accesibile ca preț.

  1. Espressor complet automat

Un espressor complet automat automatizează și cantitatea și livrarea apei în procesul de fabricare a unui espresso.

În consecință, sunt chiar mai ușor de utilizat decât modelele semiautomate, dar preiau încă un control din mâinile tale - ceea ce poate fi o problemă dacă ești foarte pretențios la felul în care este făcută cafeaua ta.

Espressor - oferte speciale

Ca și în cazul modelelor semi-automate, gama de prețuri pentru acest tip de espressor este largă. Poți găsi modele pentru câteva sute de lei și altele pentru câteva mii.

Avantajele unui espressor automat sunt următoarele:

  • este foarte ușor de utilizat
  • există multe modele accesibile pe piață.

Indiferent de tipul de espressor pe care ți-l cumperi, acesta nu este suficient pentru a obține o cafea excelentă acasă. Cafeaua perfectă depinde și de alte aspecte, chiar dacă espressorul este o parte importantă a procesului.

Espressor online de pe emag.ro

O cafea mai bună se obține din cafea proaspăt măcinată acasă, mult peste gustul capsulelor de cafea. Și mai bine ar fi să cumperi cafea boabe pe care să ți-o macini tu acasă. Ține cont, însă, dacă alegi acest tip de cafea, că după un sfert de oră, mai mult sau mai puțin, cafeaua măcinată pierde aproximativ 60% din arome. De aceea, e recomandabil să cumperi cafea boabe și să o macini acasă, indiferent că faci asta cu o râșniță de cafea sau ai un expresor care funcționează cu cafea boabe. Soluții există: o mulțime de espressoare - altele decât cele cu capsule - funcționează direct cu boabe de cafea, pe care le macină și prepară o cafea proaspătă de fiecare dată.

Nu doar că e mai bine să măcinăm cafeaua pe loc, ci e recomandabil să cumpărăm cafea cât mai proaspătă cu putință. Cu cât timp a trecut mai puțin de la culesul, uscatul, transportul și prăjitul boabelor de cafea, cu atât mai bine. Evident, este important și să ne asigurăm că boabele de cafea sunt bine conservate, niciodată nu trebuie cumpărată cafea care a fost expusă la aer și la lumină.

Mai multe articole despre:
espressor