MENIU

Ambasadorul Olandei la Bucureşti, interviu exclusiv la Realitatea TV - sâmbătă, 18.30

Ambasadorul Olandei la Bucureşti, Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel

Dimineaţa merge cu metroul la locul de muncă, îşi face cumpărăturile printre oamenii de rând şi preferă să îşi petreacă sărbătorilor în România. Este vorba despre ambasadorul Olandei în ţara noastră, care a vorbit într-un interviu, la Realitatea TV, despre problemele cu care se confruntă România în prezent, dar şi despre viaţa sa pe plaiurile mioritice. 

Ambasadorul Olandei la Bucureşti preferă să circule cu metroul în fiecare zi, deşi are la dispoziţie o maşină şi un şofer. Oficialul susţine că autorităţile din Bucureşti au motiv de mândrie în ceea ce priveşte transportul în comun.

Ambasadorul şi-a petrecut ultima vacanţă la Sinaia şi preferă să îşi facă toate cumpărăturile în piaţa Obor, unde soţia lui negociază cu vânzătorii.

Oficialul a vorbit şi despre "criza lalelelor" din urmă cu trei ani, când preşedintele Traian Băsescu a cerut blocarea importului de flori din Olanda, după ce guvernul din Amsterdam a blocat accederea României în spaţiul Schengen.

"A fost simplu să discut cu autorităţile despre aceste măsuri pentru că transportul de flori este neîngrădit în Uniunea Europeană, această uniune din care face parte şi România. Poate existau raţiuni de natură fitosanitară ce puteau fi invocate, spre exemplu suspiciuni legate de anumite boli sau insecte. Dar aceste pretexte nu sunt valide pentru a împiedica transporturile de flori. Aşa că aceast aspect a fost soluţionat relativ rapid. Mult mai dificil a fost să-l conving pe preşedinte să mă primească. Nu există nicio reglementare U.E. cu privire la libera circulaţie a ambasadorilor! Aşa că a trebuit să aştept", a spus JOHANNES HENDRIK MATTHEUS VAN BONZEL, ambasador al Regatului Ţărilor de Jos în România.

Puteţi urmări întregul interviu în această seară, de la ora 18.30, la emisiunea Ambasador România.