MENIU

Alexandru Lele: "Victor Ponta se teme de adevăr, în cazul morţii lui Cristian Panait"

Alexandru Lele: "Victor Ponta se teme de adevăr, în cazul morţii lui Cristian Panait"

"Cred că a fost o moarte provocată" *  "Mie îmi este clar că Victor Ponta este unul dintre cei mai puţin interesaţi să se stabilească adevărul cu privire la moartea lui Cristian Panait" *  "Chiar şi numai faptul că am rămas în viaţă constituie, în sine, o victorie" *  "Dacă ducea la capăt grozăvenia pe care i-o ceruseră şefii săi, procurorul Cristian Panait ar fi făcut dovada loialităţii ireversibile faţă de un sistem criminal".

Procurorul orădean Alexandru Lele este cel care, în aprilie 2001, a dispus arestarea lui Adrian Tărău, fiul unui influent sponsor al PSD care a fost şi prefect al judeţului, sub acuzaţia de complicitate la contrabandă cu produse petroliere.

Lele a fost suspendat din funcţie prin ordinul ministrului justiţiei de la acea vreme, Rodica Stănoiu, după ce fostul premier Adrian Năstase a declarat că "nu crede în arestările de vineri seară" (n.r. în care era implicat Adrian Tărău). După 48 de ore, Tărău a fost eliberat în urma intervenţiei lui Năstase, iar, la scurt timp, a părăsit ţara şi s-a stabilit în SUA.

În 2002, procurorii au început urmărirea penală faţă de Lele, acuzaţiile fiind favorizarea infractorului, arestare nelegală, cercetare abuzivă şi sustragere de înscrisuri.

Mai multe, pe bursa.ro.

Mai multe articole despre:
Victor Ponta Cristian Panait Alexandru Lele