MENIU

Liviu Dragnea rămâne în pușcărie! Eliberarea se rediscută pe 27 august - Sentința este DEFINITIVĂ

Liviu Dragnea / Foto: Inquam

În ziua în care a împlinit doi ani de la încarcerare, magistrații au decis ca Liviu Dragnea să rămână în închisoare. Decizia este definitivă. Eliberarea lui Dragnea se va discuta, din nou, pe 27 august.

„Respinge contestatia formulata de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu ca nefondata
Admite contestatia formulata de PICCJ - DNA impotriva sentintei, pe care o desfășoară in parte, in sensul ca propunerea sau cererea de liberare conditionata va putea fi reinnoita dupa 27.08.2021.
Definitiva”, este decizia instanței.

Tribunalul București a avut, miercuri, pe ordinea de zi, dosarul care privește eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea, însă cauza a fost amânata pentru astăzi.

Miercuri, în sala de judecată de la tribunal, Dragnea a spus că a înțeles de ce a ajuns după gratii. Declarația vine după ce judecătoarea care i-a respins cererea în primă instanță a motivat apoi că fostul șef al Camerei Deputaților nu a dat suficiente dovezi de îndreptare. 

"Având nevoie de timp pentru a delibera, completul de judecată urmează a amâna pronunțarea la data de 27.05.2021", a decis instanța.

Sentința Tribunalului București ar urma să fie definitivă.

Cererea inițială privind eliberarea condiționată a fost depusă la Judecătoria Sectorului 5, însă a fost respinsă ca neîntemeiată.

Dragnea a primit aviz favorabil din partea comisiei speciale din cadrul Penitenciarului Rahova.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv în 27 mai 2019, de magistrații ICCJ, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.