MENIU

Votul prin corespondenţă, aproape de a fi contestat la CCR, de către UDMR

Votul prin corespondenţă, pentru românii din străinătate, riscă să ajungă şi pe masa judecătorilor Curţii Constituţionale. UDMR este foarte aproape de numărul de semnături necesare pentru a contesta legea la CCR. Anunţul a fost făcut de deputatul UDMR, Marton Arpad.

"Încercăm să strângem numărul de semnături necesare pentru depunerea contestaţiei atât la Cameră, cât şi la Senat. Vorbim de la om la om. Încă nu avem, dar suntem aproape de numărul necesar de semnături. Discutăm de la om la om chiar din toate grupurile parlamentare, trebuie să vă spun", a spus acesta la RFI.


Deputaţii au dat undă verde în urmă cu o zi proiectul legii votului prin corespondenţă, cu 257 voturi "pentru", 12 abţineri şi 30 "împotrivă". Proiectul adoptat prevede ca acest tip de vot să fie aplicat doar la alegerile parlamentare.UDMR a anunţat de mai mult timp că va contesta la CCR acest proiect dacă va fi aprobat în forma convenită în Comisia de cod electoral.

Pentru atacarea legii la Curtea Constituţională este nevoie însă de un număr de 25 de senatori sau 50 de deputaţi, iar UDMR nu are suficienţi parlamentari pentru acest demers. Sprijin ar putea găsi în tabăra partidului lui Călin POpescu Tăriceanu.Parlamentarii ALDE au criticat şi ei , constant, acest proiect.

Mai multe articole despre:
UDMR declaraţii vot numire contestatie CCR Marton Arpad