MENIU

Voronin: Victor Ponta, Vlad Filat și Valeriu Streleț ar fi cumpărat terenuri la Odesa

Fostul președinte moldovean, lider al comuniștilor de la Chișinău, susține că premierul demisionar al Republicii Moldova, împreună cu fostul premer Vlad Filat și actualul șef al guvernului de la București, Victor Ponta, ar fi cumpărat 2.000 de hectare de teren în orașul ucrainean Odesa. 

Potrivit lui Vladimir Voronin, citat de agora.md, premierul moldovean ar fi achiziționat împreună cu omologul său român Victor Ponta, dar și liderul PLDM, Vlad Filat, câteva mii de hectare de pământ în orașul Odesa din Ucraina.

„Dvs împreunăc u doi parteneri, Filat și un oarecare Victor Ponta, cu ce scop ați cumpărat peste 2000 de ha în orașul Odesa. Ce puteți spune despre compania Cristal Nord din Otaci? Acum v-ați implicat acolo, și până nu demult acolo mai era Gacichevici. Furtul care l-ați tras pe sub pământ acolo din ce direcție pompează spirtul - din Moldova în Ucraina sau invers?”, a întrebat retoric Vladimir Voronin.

„Dacă ceva visați noaptea nu spuneți în plenul Parlamentului pentru că nu e o chestie bună. Nu am alte averi care să nu fie incluse în declarația de venit. Am o singură companie pe care am fondat-o și din administrația căreia m-am retras din 2009 când mi s-a validat mandatul de deputat. Vă rog foarte atent. Ped oi deja i-am acționat în judecată. Nu o să ezit nici în alte cazuri”, a răspuns Streleț.

Parlamentul de la Chişinău a aprobat joi moţiunea de cenzură împotriva guvernului condus de Valeriu Streleţ (PLDM), la câteva săptămâni după arestarea fostului premier și lider al PLDM, Vlad Filat.