MENIU

Mircea Cosma și Vlad Cosma, sub control judiciar pentru 60 de zile, în dosarul cumnatului lui Ponta

Deputatul PSD Vlad Cosma și tatăl acestuia, Mircea Cosma, au fost aduși la DNA Ploiești, pentru audieri. La ora 14.37, Mircea Cosma a ieșit de la audierile DNA. Acesta a declarat că este inculpat în dosarul pentru care a fost chemat la audieri. Cei doi au fost plasați sub control judiciar de către procurori pentru 60 de zile, în dosarul cumnatului lui Victor Ponta, anunță Realitatea TV.

Procurorii DNA au dispus control judiciar pe numele lui Mircea Cosma, iar acuzațiile reținute în sarcina acestuia se referă la sprijinirea de grup organizat, schimbarea destinației fondurilor europene și folosirea influenței și autorității, în timp ce fiul său, Vlad Cosma, a fos plasat sub control judiciar pentru infracțiunea de sprijinirea unui grup infracțional. 

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, cu începere de la data de 17 februarie 2015, față de următorii, se arată în comunicatul DNA.

COSMA MIRCEA, președinte al Consiliului Județean Prahova și președinte al Organizației Județene Prahova a unui partid, iar ulterior vicepreședinte al acelui partid, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de: sprijinirea unui grup infracțional organizat, folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii, pentru sine sau pentru alții, de bani, bunuri sau foloase necuvenite

COSMA VLAD ALEXANDRU, deputat, (fiul primului menţionat), sub aspectul săvârşirii infracțiunii de: sprijinirea unui grup infracțional organizat, Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul COSMA MIRCEA trebuie să respecte obligația de a nu exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

În plus, inculpații COSMA MIRCEA și COSMA VLAD ALEXANDRU trebuie să respecte următoarele obligații: a) să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti, ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Inspectoratul Județean de Poliție Prahova - Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. d) să nu părăsească ţara, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent; e) să nu se apropie de alte persoane nominalizate şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale; f) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme;

Deputatul PSD Vlad Cosma a ieşit de la DNA Ploieşti, el refuzând să precizeze calitatea în care a fost audiat în dosarul vizând fraudarea de fonduri UE pentru proiectul de canalizare de la Comarnic, în care tatăl său Mircea Cosma are calitatea de inculpat, fiind vizat şi cumnatul premierului Ponta.

Vlad Cosma a plecat de la DNA Ploieşti, unde a fost audiat mai multe ore, el declarând că nu are voie să facă nicio declaraţie.

Şeful Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a plecat de la DNA, spunând că are calitatea de inculpat în dosarul vizând fraudarea de fonduri UE pentru proiectul de canalizare de la Comarnic, dosar în care sunt audiaţi şi deputaţii Sebastian Ghiță şi Vlad Cosma, dar şi cumnatul premierului Ponta.

Mircea Cosma a ieşit de la DNA Ploieşti după mai mult de două ore de audieri, el declarând că are calitatea de inculpat în dosarul privind extinderea canalizării la Comarnic de către o asociere din care face parte şi SC Grossman Engineering Group, una din firmele lui Iulian Herţanu, cumnatul premierului. Cosma a spus că săptămâna viitoare, miercuri, va veni din nou la sediul DNA Ploieşti, pentru a studia dosarul, însă nu a precizat dacă în cazul său procurorii au dispus vreo măsură preventivă.

 Cosma a spus că săptămâna viitoare, miercuri, va veni din nou la sediul DNA Ploieşti, pentru a studia dosarul, însă nu a precizat dacă în cazul său procurorii au dispus vreo măsură preventivă.

Întrebat dacă are vreo legătură cu dosarul în care e cercetat cumnatul lui Ponta, Iulian Herțanu, Mircea Cosma a spus că nu știe și că urmează să afle despre ce este vorba. Reamintim că la sediul DNA Ploiești, se află Sebastian Ghiță dar și cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu. 

Sebastian Ghiță a declarat, la sediul DNA, că a fost chemat în calitate de suspect: ”L-am vazut de cateva pri pe om(n.r. Iulian Hertanu), nu am o relatie cu acesta. Nu am o legatura cu domnul Hertanu. Sunt audiat in calitate de suspect”, a spus Sebastian Ghita, in fața DNA.

Mai multe percheziţii au loc, marţi dimineaţă, la o firmă a familiei premierului Victor Ponta. Firma a fost înfiinţată de mama lui Victor Ponta şi este controlată de sora şi cumnatul premierului. Sunt suspiciuni legate de afaceri ilegale cu fonduri europene.