MENIU

Viralul zilei: Traducătoarea italiană bulversată de inepțiile lui Donald Trump la Casa Albă

Figura bulversată a traducătoarei care ascultă declarațiile incredibile ale președintelui Donald Trump la întâlnirea cu omologul italian Sergio Mattarella a făcut înconjurul Internetului. Dar ce a spus Trump?      

Declarațiile bizare ale lui Donald Trump au stârnit deseori revolta sau amuzamentul, după caz. O traducătoare italiană a aflat pe pielea ei, la casa albă, ce înseamnă să asculte la prima mână și să transmită mai departe, inteligibil, inepțiile liderului american.

În primul rând, Trump a părut să sugereze că SUA și Roma antică aveau un soi de relație.

”SUA și Italia sunt legate de o moștenire comună culturală și politică care merge în urmă cu mii de ani, până la Roma antică”, a spus președintele.

Greu de spus ce anume a vrut să spună trump, ținând cont că SUA au fost fondate în 1776.

Este posibil ca liderul de la Casa Albă să fi făcut referire la modelul Romei antice, care i-a influențat pe părinții fondatori ai Statelor Unite. Cert este că declarația ieșită din gura lui Trump nu a fost una fericită.

În al doilea rând, Trump a greșit în mod repetat numele președintelui Sergio Mattarella, pe care l-a botezat ”Mozzarella”.

Mozzarella este, evident, un tip de brânză. Folosirea acestui cuvânt ar putea sugera impolitețe, gândire în stereotipuri sau, în cel mai bun caz, ignoranță din partea liderului de la Casa Albă.

Figura bulversată a traducătoarei italiene spune totul, iar rețelele sociale au observat imediat partea amuzantă a situației.

 

 

 

Mai multe articole despre:
Italia Donald Trump Sergio Mattarella