MENIU

Viorica Dăncilă, reconfirmată lider al Grupului PSD în Parlamentul European

<p>Viorica Dăncilă, reconfirmată lider al Grupului PSD &icirc;n Parlamentul European&nbsp;</p>

Europarlamentarul Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă, a fost reconfirmată, sâmbătă, lider al Grupului PSD în Parlamentul European. Decizia a fost luată, în unanimitate, la nivelul întregului grup, imediat după alegerile europarlamentare din luna mai a acestui an, se precizează într-un comunicat al Biroului de presă al PSD, remis Agerpres.

"Deși în această perioadă, Viorica Dăncilă a activat drept liderul delegației române S&D și a participat în ședințele Comitetului Executiv PSD și Biroului Permanent Național, numirea acesteia nu a fost, încă, făcută publică de forurile europene de la Bruxelles din cauza campaniei electorale, în care Viorica Dăncilă s-a implicat activ în țară", potrivit comunicatului citat.

Numirea Vioricăi Dăncilă a fost reafirmată chiar de către premierul Victor Ponta și după ce Corina Crețu a devenit Comisar European din partea României.

Viorica Dăncilă este la al doilea mandat ca lider al Grupului PSD din Parlamentul European. În perioada 2010-2011, europarlamentarul român a condus delegația social-democrată din partea României și este vicepreședintele Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală, membră a Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea de gen și, de asemenea, este membru supleant în Comisia pentru dezvoltare regională.

 

Mai multe pe Agerpres.