MENIU

Viorica Dăncilă: "Cei care îmi numără virgulele nu au altceva de criticat"

Viorica Dăncilă, premierul României, a vorbit despre greşelile pe care le face, spune ea, din oboseală. Totodată, acesta i-a atacat pe care îi numără virgulele, tocmai pentru că nu au altceva de criticat. 

"Am fost descumpănită de virulenţa atacurilor lansate asupra mea, dar cu timpul am înţeles un lucru. Că cei mai înverşunaţi adversari care îmi numără virgulele şi greşelile de exprimare nu au altceva de criticat”, a declarat vineri premierul Viorica Dăncilă, la Mamaia, a mai spus aceasta.

Viorica Dăncilă a dat vina apoi și pe oboseală, dar și pe presiunea imensă:

„Da, poate că am greșit, e o presiune imensă, o oboseală imensă. Din atenție sau pe fondul oboselii am făcut greșeli și poate voi mai face. Dar nu o să greșesc niciodată în deciziile pe care le voi lua pentru România și pentru români”, a continuat premierul.

Aceasta a criticat „îndemnurile la scindare și dezbinare” în anul centenarului, afirmând că „dacă cei care acum îndeamnă la scindare, dezbinare, cred că nu vot fi judecați de generațiile viitoare se înșală”.

Pe de altă parte, Viorica Dăncilă şi-a îndemnat colegele social democrate, la unitate, spunând că nu este o soluţie să depui plângeri penale şi să jigneşti, cu referire la adversarii politici.

”Acești oameni trebuie să răspundă pentru că „au înlocuit argumentele cu jignirile, proiectele cu plângerile penale, că încearcă să își facă lobby”, a spus Viorica Dăncilă, adăugând că este „prima dată în istorie când un premier are dosar penal pentru un act diplomatic”, o referire propunerea de mutare a ambasadei României la Tel Aviv.

"Să avem dispute, dar ele să fie pe lucruri bune, anul Centenar nu înseamnă jigniri, nu înseamnă scindare, nu înseamnă să îndemni la violenţă. Ce se întâmplă acum e greu de înţeles pentru noi, dar cum vor înţelege copiii, generaţiile viitoare. Dacă cei care acum îndeamă la scindare şi cred că nu vor fi judecaţi de generaţiile viitoare se înşeală", a declarat Viorica Dăncilă, la Mamaia.

Premierul a îndemnat la unitate, spunând că soluţia nu sunt plângerile penale, cu referire la liderul PNL, Ludovic Orban care a făcut plângere pe numele său pentru trădare.

"Toţi vom răspunde pentru ceea ce facem. Unii să răspundă pentru că au înlocuit proiectele cu plângeri penale, argumentele cu jigniri, că încearcă să îşi facă lobby pemntru propria persoană. Cred că e pentru prima dată când premierul în funcţie are dosar pentru pentru un act diplomatic. Înţeleg lupta politică, am văzut multe bătălii, ce înseamnă o campanie electorală, dar niciodată nu am văzut că atunci când nu ai argumente îl jigneşti pe celălalt. Nu, nu cred acest lucru, dar cred că românii ne judecă prin ce facem pentru ei. (...) Vă rog să nu cedăm în faţa dorinţei de scindare", a mai spus Dăncilă.