MENIU

HREBENCIUC poate fi ARESTAT PREVENTIV. DEMISIA LUI a fost publicată în Monitorul Oficial

În Monitorul Oficial a fost publicată, în această seară, demisia lui Viorel Hrebenciuc din funcția de deputat. Prin publicare, demisia sa a devenit oficială, calitatea lui de deputat a încetat, iar procurorii pot emite un mandat de arestare preventivă pe numele lui Hrebenciuc, întrucât acesta nu mai beneficiază de imunitate parlamentară. 

În numarul 781/27. 10. 2014, al Monitorului Oficial, a fost publicată hotărârea Camerei Deputaților care atestă demisia din funcția de deputat a lui Viorel Hrebenciuc, precum și preluarea funcției de vicepreședinte al Camerei Deputaților de către Marian Neascșu:

”Domnul deputat Marian Neacșu, aparținând Grupului Parlamentar PSD, se alege în funcția de vicepreședinte al Camerei Deputatilor, în locul devenit vacant ca urmare a demisiei din calitatea de deputat a domnului Viore Hrebenciuc”, se arată în Monitorul Oficial.  Această hotărâre a fost adoptată astăzi de către Camera Deputaților”, se arată în Monitorul Oficial. 

În şedinţa de plen de luni, Camera Deputaţilor a luat act de demisia din Parlament a lui Viorel Hrebenciuc, preşedintele Camerei întrebând dacă Hrebenicuc stăruie în demisie, însă acesta nu a fost prezent la şedinţă. La şedinţă au fost prezenţi 243 de deputaţi, fiind cvorum de şedinţă, a anunţat preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea.

Proiectul de hotărâre prin care se vacanta mandatul lui Hrebenciuc nu a fost supus votului plenului. Încetarea calităţii de deputat determină încetarea implicită a imunităţii parlamentare, fapt care face posibilă arestarea preventivă. Astfel, potrivit Statutului senatorilor şi deputaţilor, calitatea de deputat încetează prin demisie, scrie Mediafax