MENIU

VIDEO | Continuă hegemonia lui Dan Ilie Barna. Se „gândește” să închidă platforma de dezbatere a membrilor USR de pe Facebook

Dan Ilie Barna nu se dă dus de la conducerea USR, ba mai mult, și-a intensificat accesele hegemonice. Pentru că este mult prea des criticat, Barna vrea să închidă „Poiana lui Iocan”, un grup destinat membrilor USR în care se dezbat deciziile luate de partid. 

Radu Hossu, consultantul de campanie al actualului primar al municipiului Braşov, Allen Coliban, face public un fragment dintr-o discuţie dintre preşedintele USR, Dan Barna şi europarlamentarul acestei formaţiuni, Cristian Ghinea, discuţie în care Barna cataloghează drept „o idee bună” eventuala închidere grupului „Poiana lui Iocan”, un grup intern de dezbatere, pe Facebook, la care au acces membrii USR şi în care au fost aduse frecvent critici conducerii partidului. „Să închizi acest grup înseamnă să calci metaforic pe cap mii de membri. Înseamnă să simţi totuşi că îţi scapă din mâini frâiele şi că nu poţi să-i prosteşti pe toţi, tot timpul”, comentează Hossu discuţia celor doi politiceni, scrie News.ro

„Poiana lui Iocan” este un grup destinat dezbaterii în interiorul USR, având câteva mii de membri. Platforma a fost inundată în ultimele zile de acuzații și reproșuri ale membrilor USR la adresa modului în care Dan Barna a gestionat treburile partidului, iar multe dintre mesaje îi cer acestuia să demisioneze din funcție, din cauză că rezultatul alegerilor din 6 decembrie este unul foarte prost pentru așteptările useriștilor.

Dan Barna a declarat de mai multe ori că nu va demisiona, considerând că scorul de 15% obținut de USR este „istoric”, și a revendicat pentru sine poziția de președinte al Camerei Deputaților, în cadrul negocierilor cu PNL și UDMR pentru formarea unei coaliții de guvernare. 

Consultantul lui Coliban mai ceruse demisia lui Dan Barna și imediat după alegerile de duminică, acuzându-l pe Dan Barna că a promovat în USR „o cultură toxică”, scrie Digi24.