MENIU

PONTA: Băsescu este supărat că patronul Astra Asigurări, unul dintre sponsorii săi, are probleme

PONTA: Băsescu este supărat că patronul Astra Asigurări, unul dintre sponsorii săi, are probleme

VICTOR PONTA. Preşedintele Traian Băsescu a cerut revocarea conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) deoarece patronul societăţii Astra Asigurări, unul dintre sponsorii săi, are probleme, a afirmat premierul Victor Ponta.

VICTOR PONTA. "Cred că domnul preşedinte e foarte supărat că unul din sponsorii săi, patronul de la Astra Asigurări, are probleme şi de aia s-a apucat să fie supărat pe ASF, că veniturile astea nu erau de azi, erau de mult timp", a spus Ponta.

El a afirmat că ar fi fost foarte fericit ca preşed8ntele Băsescu să formuleze astfel de solicitări atunci când foştii şefi ai comisiilor, numiţi de PDL, care formează în prezent ASF aveau salarii duble decât cele din prezent, oricum foarte mari.

Preşedintele Băsescu a declarat, miercuri, că cere Parlamentului revocarea "imediată" a întregii conduceri a ASF, susţinând, referitor la această instituţie, că este "o cloacă, unde şi-au găsit loc de parcare toţi clienţii politici, altfel profund incompetenţi şi nepregătiţi pentru această muncă".

VICTOR PONTA. Începând de marţi, ASF a suspendat atribuţiile legale ale acţionarilor semnificativi şi ale persoanelor semnificative ale societăţii de asigurare/reasigurare care se transferă administratorului special pe toată perioada administrării speciale precum şi drepturile de vot în privinţa numirii şi revocării membrilor Consiliului de supraveghere ai societăţii, dreptul la dividende al acţionarilor, activitatea, precum şi dreptul la remuneraţie al membrilor consiliului de supraveghere.

Autoritatea de Supraveghere Financiară susţine că a primit avertismente din piaţa asigurărilor că, în cazul unor decizii dure la adresa Astra, liderul pieţei de profil, conducerea instituţiei va fi demisă, se arată într-un comunicat al ASF difuzat în urma declaraţiilor preşedintelui Traian Băsescu.