MENIU

Victor Ponta îşi face fundaţie. Ce spune Daniel Constantin despre intrarea lui în fundaţie

Revenirea lui Victor Ponta în atenţia publicului prinde contur! Judecătoria Sectorului 5 va decide în 14 ianuarie dacă aprobă înfiinţarea fundaţiei fostului premier. Un lucru este cert: o parte din conducerea fundaţiei este deja stabilită. Daniel Constantin a acceptat oferta lui Ponta, în timp ce Călin Popescu Tăriceanu a preferat să stea deoparte.

Actele pentru înfiinţarea Asociaţiei "Black Sea Regional Cooperation Projects 2020" au fost depuse încă din 15 decembrie, iar în 14 ianuarie judecătoria sectorului 5 va decide dacă se aprobă sau nu. Unul dintre cei care vor conduce asociaţia, alături de Victor Ponta, este şi fostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin.

 

"Eu am fost invitat de domnul Ponta. M-am alaturat cu mare placere acestei fundaţii. Este este o fundaţie care îşi propune sa promoveze proiecte internationale, regionale. Dar din care să facă parte şi România. Ideea domnului e generoasa, putem să punem mai mult in valoare potenţialul pe care îl are România în toate sectoarele de activitate Din câte am înţeles, domnul Ponta nu vizează niciun fel de activitate politică nici individuală, nici cu fundaţia în perioada următoare".

Înainte de Crăciun, fostul premier a avut o întâlnire cu o parte dintre foştii săi miniştri, la un restaurant de lux din Capitală. Atunci, Victor Ponta le-a spus despre noul său proiect şi pe unii i-a şi convins să i se alăture. Din conducerea asociaţiei sale va face parte şi fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Pe de altă parte, preşedintele PSD Liviu Dragnea le-a recomandat social-democraţilor să nu facă parte din proiectul lui Victor Ponta, deoarece acesta este în afara partidului. Asociaţia "Black Sea Regional Cooperation Projects 2020" va fi lansată oficial în cursul lunii ianuarie.