MENIU

Victor Ponta, declarație șocantă despre gazele de șist

Victor Ponta, declarație șocantă despre gazele de șist

Premierul Victor Ponta a declarat că a discutat cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden, şi despre gazele de şist şi că i-a povestit acestuia cum a reuşit să îi convingă, până la urmă, pe cei mai mulţi despre importanţa acestor gaze, respectiv spunându-le că "Chevron întotdeauna e mai bine decât Gazprom".

"Sigur că am discutat despre gaze de şist. E foarte clar că Statele Unite încurajează acest tip de exploatare, ei au deja o producţie importantă, cu respectarea tuturor normelor de protecţie a mediului, iar România poate învăţa din lucrurile bune, dar şi din greşelile care s-au petrecut acolo apropos de protecţia mediului", a spus Ponta la România TV.

El a arătat că, din punct de vedere strategic, capacitatea României de a avea propria producţie de gaze naturale care să acopere necesarul naţional, dar şi al Republicii Moldova este extrem de importantă.

"I-am spus vicepreşedintelui Biden cum am reuşit, până la urmă, să-i conving pe cei mai mulţi cu care am discutat în România: Chevron întotdeauna e mai bine decât Gazprom", a adăugat Ponta.

Statele Unite ale Americii sunt gata să acorde României ajutorul necesar pentru a-şi asigura independenţa energetică şi a acoperi resursele care în prezent depind de Rusia, a declarat vicepreşedintele SUA, Joe Biden, după discuţia cu premierul Victor Ponta.

Prin extinderea producţiei de gaze naturale, a arătat oficialul american, România poate deveni un furnizor alternativ pentru vecinii săi, iar, prin extinderea reţelei de conducte, România poate deveni parte a soluţiei energetice pentru Republica Moldova Moldova, o ţară care se bazează în prezent aproape în întregime pe energia rusească.

Mai multe articole despre:
Gazprom Victor Ponta Chevron Joe Biden gaze de şist