MENIU

Victor Ponta ar putea reveni în țară, duminică. Premierul s-ar întoarce cu mașina

Premierul Victor Ponta s-ar putea întoarce duminică în țară, anunță Realitatea Tv. La rândul său, Robert Cazanciuc a declarat că a vorbit în cursul acestei dimineți cu Victor Ponta, care i-a spus că se ”va întoarce în România în câteva zile”. Pe de altă parte, preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a declarat, miercuri, că doar medicii pot decide data la care liderul PSD, premierul Victor Ponta, poate reveni în ţară.

"Pot să vă spun că doar medicii pot decide când domnul preşedinte şi premier Victor Ponta se întoarce în ţară", a spus Plumb, întrebată de jurnalişti dacă are informaţii cu privire la data de întoarcere în ţară a premierului Ponta, potrivit Mediafax. 

Victor Ponta ar urma să revină în România cu mașina, nu cu avionul, din cauza dificultăților de deplasare pe care le are, în urma operației la genunchi. 

Reamintim că Rovana Plumb, presedintele interimar al PSD, a anunțat marți seară, că premierul Victor Ponta urmeaza sa se intoarca din Turcia, cel mai probabil, in cursul saptamanii viitoare.

"Probabil ca se va intoarce in cursul saptamanii viitoare. A spus zilele trecute ca ii mai trebuie doua saptamani de recuperare si eu consider ca pe primul loc si cea mai importanta este sanatatea", a declarat ministrul Muncii, marti seara, la un post de televiziune. 

Robert Cazanciuc: Am vorbit dimineață cu premierul. În câteva zile se întoarce

În schimb, premierul Victor Ponta a afirmat, duminică, la o emisiune televizată, că, în cel mult două săptămâni, va reveni în țară din Turcia.

"Ieri (sâmbătă, n.r.), am fost încă o dată la doctor, am maxim două săptămâni în care nu pot să pun piciorul jos. În maxim două săptămâni voi veni acasă, cum se spune în România, pe picioarele mele, nu în scaun cu rotile, nu cu cârje, maxim două săptămâni. Și, între timp, cu Gabi Oprea la Guvern, cu Rovana Plumb la PSD, nu cred că se dărâmă nimic în perioada asta", a afirmat Ponta, duminică, la B1TV.

Victor Ponta a fost operat pe 15 iunie, la un spital din Istanbul, la secţia de Ortopedie şi traumatologie.

Sâmbătă, Liviu Dragnea a declarat că liderul PSD se gândeşte cum să se întoarcă în ţară, însă este dificil de transportat în acest moment.

„Face toate eforturile și caută toate variantele prin care să fie și transportat. Convingerea mea este că își dorește să revină în țară, că înțelege că a apărut o incoerență în coaliție și în actul guvernamental. În partid, lucrurile au început să se stabilizeze după ce am plecat prin țară”, a declarat Liviu Dragnea.

Chiar dacă recunoaşte că atât coaliţia, cât şi partidul au trecut printr-o perioadă dificilă, Liviu Dragnea a dat asigurări liderilor PSD din teritoriu că rămân la guvernare, scrie digi24.ro. „Toți îl așteaptă să vină în țară, toți au aceeași opinie de a rămâne la guvernare cu Ponta premier. Dar, pe de altă parte, au aceeași opinie ca și mine: nu în orice condiții. PSD nu e un partid care să fie băgat în cazarmă”, a spus Liviu Dragnea.

Marian Oprișan: Victore, vino urgent acasă! Bărbații de stat au condus lumea din căruț sau cârje