MENIU

Victor Costache, pe urmele Vioricăi Dăncilă. Cere scuze familiilor copiilor cu autism

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache,  a iritat opinia publică  după ce a afirmat că există o legătură directă între plecarea românilor la muncă în străinătate şi răspândirea fenomenului de autism la copii. Dându-și seama gravitatea afirmației sale, ministrul a revenit asupra acesteia și a declarat că își cere scuze dacă a jignit familiile copiilor cu autism

„Era o declarație în care explicam măsurile care vor fi luate în Sănătate. Pregătim un pachet de soluții pentru copiii cu autism, nu li se va deconta numai tratamentul, ci și ședințele cu logoped, pentru a ajuta si familiile acestor copii. Îmi cer scuze dacă declarația mea a jignit familiile acestor copii greu încercate. Declaratia a fost în contextul prezentării pachetului de măsuri pentru sănătate.\"\"

Și Viorica Dăncilă a făcut o gafă similară în 2018. Fostul premier  i-a numit „autişti” pe cei care, într-o dezbatere din Parlamentul European, au criticat îndepărtarea guvernării PSD de valorile europene, întrucât „dezinformează UE, în ciuda faptului că stiu adevărul”.

Mai multe articole despre:
Victor Costache gafă Dăncilă copii cu autism