MENIU

Dosar 10 august. Bădulescu, audiat la Parchet: Am obosit să mă facă oamenii parte a unor evenimente

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei care a declarat la Realitatea TV că a mințit în audierile de anul trecut după protestul din 10 august, a ajuns luni, la audieri la Parchet. După aproximativ trei ore, acesta a declarat jurnaliștilor că declarația de astăzi nu are legătură cu prima.

UPDATE 13:10 - Aurelian Bădulescu a ieșit de la audieri, după aproximativ trei ore.

"Ce am declarat este în continuarea declarațiilor pe care le-am făcut în 24 august 2018. Echipa de procurori - parte din aceste informații pe care le-am adus le aveau.  Au fost chestiuni pe care dumnealor au încercat să le lămurească pertinent. Sperăm ca de aici încolo lucrurile se așeze în normalitate pentru că nu aș vrea ca copiii mei să vorbească despre o mineriadă sau despre rezultatele unor anchete care nici acum nu au fost terminate vizavi de evenimentele din 1989. Le-am explicat procurorilor că am obosit pe stradă oamenii să mă facă parte a anumitor evenimente care s-au întâmplat în acea zi. Trebuie lucrurile să fie puse în ordine și atunci cred că aceste declarații sunt binevenite și nu fac decât să lămureasă evenimentele", a spus Bădulescu.

"Veți vedea, dacă acest dosar va ajunge în instanță și declarațiile mele vor fi publice, că chestiunea cu minciuna este una legată de o metaforă sau un vector de atragere a atenției. Dacă veți avea răbdare să ajungem în acel moment, lucrurile se vor rezolva. Până atunci, trebuie să avem puțină răbdare, să lăsăm organele de urmărire penală să-și facă treaba și să înțelegem cu toții ce s-a întâmplat pe 10", a mai spus Bădulescu.

"Am pus la dispoziția procurorilor ceea ce domniile lor știau, numai că am nuanțat elementele care duc spre atragerea răspunderii anumitor evenimente sau a înțelegerii anumitor moduri în care s-a acționat în acea seară", a susȚinut Bădulescu.

"Declarația mea nu are legătură cu prima declarație", a încheiat Bădulescu.

După dezvăluirea făcută la Realitatea TV, Parchetul general s-a autosesizat și l-a invitat pe Aurelian Bădulescu la o nouă audiere în dosarul protestului diasporei din 10 august 2018.

Ajuns luni dimineață la Parchet, Bădulescu a nuanțat declarațiile inițiale privind minciunile spune procurorilor. ”Ceea ce voi declara azi nu are legătura cu declarația pe care am dat-o, e în completarea ei”, a spus Bădulescu.

”Adevărul îl vor stabili procurorii”, a spus viceprimarul Bucureștiului.

Viceprimarul PSD al Capitalei Aurelian Bădulescu, a făcut o afirmaţie halucinantă, la Realitatea TV: "A trebuit să mint în legătură cu protestele din 10 august 2018." Replica sa a venit în contextul în care PSD Bucureşti a decis, miercuri seară, să-i retragă sprijinului politic lu Bădulescu.

Bădulescu susţine că s-a enervat când s-a dus la şedinţa la care i se hotăra soarta şi nu a fost lăsat să intre.

”E o golănie. (...) E o execuție de tip mafiot, fără a putea spune ce am de spus. Am mințit la Parchet. Recunosc că am mințit la Parchet și mă pun la dispoziția organelor de anchetă. Am mințit în legătură cu mitingul din 10 august 2018 ", a afirmat Băduelscu.

Întrebat în ce a constat declaraţia mincinoasă, Bădulescu n-a vrut să detalieze. "Am avut o altă atitudine când m-au întrebat despre 10 august, am făcut tot ce am putut să trag cu partidul." (...) "O să mă cheme la Parchetul şi o să mă întrebe dacă am minţit", a mai precizat Bădulescu, în direct la "Talk News", de la Realitatea TV. 

"Mi s-a cerut de la partid, în schimbul unor foloase, să o abandonez pe Firea, să schimb macazul şi să folosesc armele împotriva Gabrielei Firea, pentru că a crescut foarte mult în sondaje. Asta e democraţia anului 2019. E vorba de foloase materiale, eu n-am nevoie de functii," a mai precizat viceprimarul.

Mai multe articole despre:
protest Parchet miting 10 august Aurelian Badulescu