MENIU

Veste proastă de la Victor Ponta: "Seceta se va resimţi"

Cutremur violent de 6,1 grade în Japonia

Economia România va fi afectată de secetă, afirmă primul ministru Victor Ponta. "Avem şi o veste proastă: seceta din agricultură care ne va afecta. Ne pregătim pentru partea de despăgubiri, dar cu siguranţă seceta se va vedea", a spus Victor Ponta, explicând că trebuie luate nişte măsuri pentru a da stabilitatea celorlalte ramuric ale economiei care să compenseze.

Acesta a mai precizat că trebuie crescut şi nivelul de competitivitate al României. "Nici mie nu îmi convine că o fabrică din România se mută în Bulgaria", a declarat premierul, la Antena 3.

Conform primului ministru, producătorul român care plătea TVA de 24% la alimente era scos de pe piaţă şi la fel se întâmpla şi în turism.

"Am vorbit cu ministrul Agriculturii, o să dăm despăgubiri pentru terenurile calamitate de secetat", a declarat Victor Ponta, explicând că trebuie să se investească mai mult în irigaţii că altfem "tot la mila Domnului suntem".

Legat de cât mai rezistă Guvernul Ponta, premierul a afirmă că atât timp cât coaliţia actuală îl sprijină, "niciun minut mai mult".

De asemenea, premierul a vorbit şi despre Codul Fiscal.

"Codul Fiscal nu este o chestiune pe care să o adopţi de azi pe mâine, ci o chestiune pe care orice om vrea să o cunoască, a afirmat primul ministru Victor Ponta.

"PNL zicea că nu îl mai apucăm pe Ponta să fi prim ministru să aprobe Codul Fiscal, uite că sunt premier", a spus acesta la Antena 3, adăugând că noul Cod Fiscal chiar e bun.

"Dacă Parlamentul este serios şi votează din din nou Codul fiscal va intra în vigoare", a mai spus premierul Ponta.

 

Mai multe articole despre:
economie Victor Ponta secetă cod fiscal