MENIU

Vergil Chițac, candidatul surpriză la Primăria Constanța: Vreau un oraș real, nu unul alegoric

<p>Vergil Chiţac</p>

Vergil Chițac, fostul rector al Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", este candidatul pe care mizează PNL la alegerile locale din acest an. Acesta s-a aflat în direct la Realitatea TV, în emisiunea Jocuri de Putere, și a explicat că și-a depus candidatura pentru ca orașul Constanța să nu mai fie unul "alegoric".

De asemenea, acesta a explicat că își dorește ca orașul Constanța să se redreseze economic prin investiții private și, totodată, să se promoveze și turismul cultural.

"Candidez pentru o Constanță altfel, pentru una reală și nu una alegorică. Una în care tinerii deștepți să nu plece. Am devenit un incubator de tineri deștepți, care după ce termină liceul pleacă în București sau străinătate. Canidez pentru redresarea economică a Constanței. Soluția pentru viitor este să avem investiții private, fie din România, fie din străinătate, care să creeze locuri de muncă bine remunerate. Candidez pentru o Constanță turistică și culturală", a spus Vergil Chițac.

Fostul rector al Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" a subliniat că nu a avut niciodată probleme cu legea, fiind implicat în activități care l-ar fi putut provoca să comită anumite infracțiuni.

"Am luat această decizie împreună cu familia mea. Dacă vor fi microfoane de la SRI la ușă, atunci cu atât mai bine, pentru că vor auzi direct ce spun eu, nu de la alții. Nu am avut niciodată probleme cu legea. Și cât am fost comandant la Academia Navală am dat bon de plată ca ordinator de credite pentru 50 de milioane de euro și am administrat patrimoniul Academiei de nave de peste 100 de milioane de euro", a declarat Vergil Chițac.

"Mai candidez pentru ceva. Eu trăiesc cu impresia că lumea este confuză și că noi, pentru că acum mă includ și eu în această categorie a politicienilor, nu le explicăm oamenilor clar cum funcționează lumea aceasta. Să vă dau un exemplu. Îmi spunea cineva că în ultimii 15 ani Mamaia s-a dezvoltat. Nu s-a dezvoltat, s-a mărit. Nu știm să facem diferența dintre dezvoltare și creștere. În ultimii 15 ani au apărut atâtea locuri de cazare încât Mamaia s-a mărit. Iar consecințele au fost locuri de parcare mai puține, trotuare mai puține și așa mai departe", a continuat candidatul surpriză al PNL.