MENIU

Vasile Dâncu: Administrația locală comunică numai în alegeri și numai prin vocea primarului

Vicepremierul Vasile Dâncu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației, a declarat, vineri seară, în cadrul emisiunii "Realitatea Românească", într-o ediție specială transmisă din Aula Magna a Universității Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, că este de datoria actualului Guvern să găsească mijloacele de a comunica sincer cu oamenii pentru a crea un mecanism al responsabilizării, și nu cum au procedat reprezentanții administrației locale, până în prezent, și anume să comunice numai în alegeri și prin vocea primarului.

"Administrația noastră comunică numai în alegeri și numai prin vocea primarului. În proiectul nostru am pornit de la o observație foarte simplă legată de stradă, de ce a spus strada la București. Astăzi, discutând cu primarii de orașe din României, prima critică pe care au făcut-o a fost la adresa sistemului și Guvernului și mi-au spus: 'nu vrem ca schimbările să le facă strada, pentru că și noi suntem strada, și noi avem oameni pe care să îi scoatem în stradă. Vrem să spunem că ar fi bine să așezăm această societate și să nu facem schimbări numai pe criza străzii", a declarat Vasile Dâncu. 

Vicepremierul a adus în discuție și observația pe care i-a transmis-o premierul Dacian Cioloș, cea cu care l-ar fi convins să accepte portofoliul de ministru al Dezvoltării Regionale:

"În niciuna din pancartele de pe stradă nu am văzut 'revendicări de salarii'. E prima dată când nu au fost revendicări în plus. Au cerut o nouă logică a dezvoltării României economice. Asta înseamnă revoluție. Când ceri salarii, e mai degrabă o răscoală. Revoluție e când încerci să gândești și mergi pe o așteptare care are legătură cu spiritul. Avem un proiect la care lucrăm în fiecare săptămână, cel legat de zona economică, dar cel mai important lucru e să încercăm să sprijinim capitalul românesc. Există multe mijloace pe care statul le are. Statul ar trebui să producă servicii adevărate pentru cetățean, dar statul are și multe posibilități. O nouă cultură a unui antreprenoriat românesc e importantă. Vom putea să ne descoperim zonele de excepționalitate în care să intrăm în circuitul european al producției", a afirmat Vasile Dâncu.



Mai multe articole despre:
alegeri primar Vasile Dâncu administraţia locală