MENIU

Vasile Blaga și Alina Gorghiu, întâlnire cu Joseph Daul. Ce mesaj au transmis

Unificarea dreptei înseamnă începutul unui nou proiect politic pentru România iar prin fuziunea dintre PNL și PDL și nașterea unui nou partid liberal s-a deschis o etapă importantă în politica românească, care a marcat clarificarea și simplificarea scenei politice, au declarat la Bruxelles co-președinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga, în cadrul întâlnirii cu președintele PPE, Joseph Daul, vicepreședintele PPE Anca Boagiu și secretarul general adjunct al PPE, Christian Kremer.

Potrivit unui comunicat remis marți AGERPRES, Alina Gorghiu consideră că alegerea primului președinte liberal al României este garanția continuării procesului de modernizare a statului în spațiul democrațiilor consolidate occidentale.

"Parteneriatul dintre PNL și președintele Klaus Iohannis reprezintă o prioritate pentru liberali, iar proiectul noului program de guvernare constituie forma concretă a acestui parteneriat care are drept obiectiv realizarea proiectului de țară 'România lucrului bine făcut'", se arată în comunicatul citat.

În ceea ce privește conflictul din spațiul ucrainean, liderii populari europeni, care au participat la această întâlnire, au reiterat ideea necesității menținerii solidarității la nivelul NATO și UE pentru a păstra o atitudine consecventă față de Rusia.

"Sancțiunile economice împotriva Rusiei trebuie continuate. Ele simbolizează practic un semnal foarte important: UE și SUA nu sunt naive, ele înțeleg perfect natura acestui conflict și evoluțiile sale. Rusia nu se poate aștepta ca Europa să fie un simplu observator al agresiunii directe sau indirecte asupra Ucrainei și să ia în considerare doar declarațiile liderilor ruși", a spus Vasile Blaga.

 Mai multe pe Agerpres