MENIU

Valul de refugiați mătură litoralul românesc! PSD a acceptat cota majorată

Constanța ar putea fi al șaptelea centru de primire pentru refugiați, după ce România se află sub presiunea autorităților europene pentru acceptarea cotei majorate de refugiați. PSD, prin liderul Liviu Dragnea, și-a arătat disponibilitatea pentru a primi mai mulți refugiați, la conducerea Primăriei Constanța fiind nimeni altul decât Decebal Făgădău, urmașul lui Radu Mazăre și președintele PSD Constanța.

Locul în care ar urma să fie găzuiți ar putea fi chiar campusul social Henri Coandă, arată surse politice citate de Știrea Zilei.

Conform cifrelor propuse de Comisia Europeană, România urma să primească în total6.351 de refugiați - 1.705 prin primul mecanism aprobat în iulie la Bruxelles și restul prin mecanismul aprobat ulterior. După ultimul acord, al doilea mecanism de relocare a 120.000 de refugiați urmează să se desfășoare în două etape, pe doi ani. În primul an, România va primi 2.475 de refugiați, care se adaugă la cei 1.705 conveniți deja prin primul mecanism. În al doilea an, conform cotelor convenite acum, însă care pot fi modificate, României îi mai rămân de primit 2.171 de refugiați.

Inspectoratul General pentru Imigrări administrează în prezent șase centre de primire a regugiaților la Timișoara, Somcuța Mare, Rădăuți, Galați, Giurgiu și București, cu o capacitate totală de aproape 1.000 de locuri. De șase ori mai puțin decât cota impusă de Uniunea Europeană. Așa că Ministerul de Interne a luat măsuri. 

„Amprevăzut preluarea a încă trei sedii și demararea lucrărilor pentru reabilitare, amenajarea și dotarea lor, la Câmpulung Muscel, Tasnad și Bumbești-Jiu”, declara ministrul de interne.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a întâlnit în acest an de două ori cu Martin Schulz, președintele Partidului Socialist European și al Parlamentului European, arătându-și disponibilitatea pentru a primi mai mulți refugiați la sugestia liderilor europeni.

Acest lucru s-a întâmplat după ce la cârma Primăriei Constanța, în funcția de primar interimar, a ajuns Decebal Făgădău, președinte al organizației PSD Constanța. Acesta a ocupat anterior, în mandatul fostului edil Radu Mazăre, acuzat de fapte de corupție, funcția de viceprimar.

„Am fost bucuros să văd că prima tranșă de imigranți găzduiți în România, ca parte a procesului de relocare din Grecia, a fost administrată în condiții optime de autorități, fiind respectate întocmai toate prevederile fundamentale privind drepturile omului”, a afirmat președintele PSD.

Mai multe articole despre:
refugiaţi Dragnea fagadau