MENIU

Va face Vasile Blaga pasul inapoi?

<p>Sorin Roşca Stănescu: A pierdut controlul Liviu Dragnea?</p>

Sorin Roșca Stănescu vrorbește, în cel mai recent editorial al său, despre fuziunea PNL-PDL, care încă este o problemă cu trebuie să fie soluționată. De ce nu s-a săvârșit fuziunea, până în acest moment? A fost sau nu o greșeală? Și dacă da, cine este vinovat? Sunt întrebări pe care Sorin Roșca Stănescu și le pune în cel mai nouă opinie a sa.

A sosit momentul în care PNL trebuie să-și soluționeze marea problemă a fuziunii. Altfel, avem de-a face cu o simplă alianță politică Care va funcționa ca orice alianță. Cheia fuziunii este Vasile Blaga. Co-președintele PNL. Dacă acesta face pasul înapoi, procesul va putea fi încheiat în întreaga țară. Altfel, va fi o poveste de iubire neterminată.

PNL ar fi putut construi, de mult, o majoritate parlamentară. Teoretic, el ar fi trebuit să fie capabil să propună națiunii un Guvern și să preia sarcina Executivului. Un asemenea eveniment se putea produce până în prezent, dar cu o singură condiție. Cu condiția ca cetățenii să aibă în fața lor, nu o alianță de partide, care oricând se poate rupe, care oricând dă naștere la neînțelegeri și la gâlceavă, ci un partid unit. Adică, exact Marele Partid Național Liberal, despre care s-a vorbit atunci când a fost luată, de către cele două formațiuni politice, decizia curajoasă și riscantă de a unifica dreapta.

De ce nu s-a săvârșit fuziunea până în acest moment? De ce, chiar prin proiectul unificării, ea a fost amânată până în 2017? A fost sau nu o greșeală? Și dacă da, cine este vinovat? Și, mai ales, ce poate face?

Citește mai departe pe CorectNews!