MENIU

Va candida Cioloș la alegerile prezidențiale din 2019? Anunţul făcut de fostul premier

Dacian Cioloș

Fostul premier Dacian Cioloș, fondatorul partidului România Împreună (Ro+), a declarat, într-un interviu la Adevărul, că îl va susține pe Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale din 2019, dacă acesta se va decide să candideze, dar dacă președintele va deveni liderul Consiliului European de la Bruxelles, așa cum s-a speculat, nu exclude o posibilă candidatură.

„Eu unul voi candida la toate alegerile care vor fi utile pentru partid. Pentru toate candidaturile avem proceduri prevăzute în statut. Nu vreau să întind speculaţiile mai mult. Domnul Iohannis ştie foarte bine că are susţinerea mea, am lucrat foarte bine. După ce partidul va exista, ne vom exprima modul de abordare pentru alegeri. Scopul nostru e să construim o alternativă politică pentru România. Implicarea câtorva oameni în politică nu va rezolva problema, important e să facem acest lucru împreună. Avem nevoie să acţionăm împreună. Societatea civilă va juca un rol foarte important în acest proces de evoluţie”, a declarat Dacian Cioloș.

Fostul premier a mai afirmat că actualii miniștri din cabinetul Dăncilă nu își stăpânesc domeniul și au fost numiți pe criterii politice, și nu de competență. El a vorbit inclusiv despre tenativele coaliției de a modifica legile justiției.