MENIU

USR, în ședință înainte de CONSULTĂRI: Nicio șansă să îl accepte pe Florin Cîțu premier - Cum condiționează întoarcerea la guvernare

USR, ședință înainte de consultări

Și USR s-a reunit în ședință, luni, pentru a pregăti strategia cu care merge la consultările de la Cotroceni.

În şedinţa pe care au avut-o cei de la USR s-a decis ca partidul să îl susţină pe Dacian Cioloş pentru funcţia de premier. USR îşi menţine opinia legată de Florin Cîţu, care nu mai este dorit în funcţia de premier. 

Potrivit surselor, aceștia ar putea condiționa reîntoarcerea în Coaliție de desființarea Secției Speciale.

USR va fi față în față cu președintele Klaus Iohannis începând cu ora 14.00.

Președintele USR - Dacian Cioloș spune că speră ca „președintele să își asume rolul constituțional și să vină cu o soluție. Avem nevoie de un guvern cu puteri depline cât mai repede. Din punctul nostru de vedere, coaliția se poate reface fără Florin Cîțu. Avem încă un protocol al coaliției. Se poate ajunge rapid la o soluție”.

În același timp, Cioloș a declarat, duminică, la Realitatea PLUS, că Florin Cîțu a ezitat să poarte discuții despre varianta de luni a liberalilor pentu viitorul premier desemnat, astfel încât se așteaptă la un posibil plan, sprijin între PNL și PSD: „Eu am încercat să stabilesc o legătură cu dl președinte Florin Cîțu, să văd ce au de gând. Urma să revină dânsul pentru o întâlnire eventual în doi sau eu i-am propus chiar în trei, împreuna cu dl Kelemen Hunor, ca să avem un prim schimb de opinii. Nu s-a întâmplat lucrul acesta. Probabil că PNL nu are încă o viziune clară despre cum vrea să abordeze aceste consultări sau au un alt plan pe care nu l-au dezvăluit”.

Consultări la Cotroceni - Programul întâlnirilor pe care le are, astăzi, Klaus Iohannis cu partidele politice

Mai multe articole despre:
usr consultari iohannis sedinta nume premier