MENIU

Undă verde pentru construirea unei mega-moschei la Bucureşti. Protocolul, semnat marţi

Marţi a fost semnat protocolul pentru construirea controversatei moschei care urmează să fie construită în Capitală. Secretariatul de Stat pentru Culte a semnat documentul împreună cu Muftiatul Cultului Musulman din România.

Lăcaşul de cult ar urma să aibă o capacitate de aproximativ 1.000 de locuri, un parc pentru copii, o fântână arteziană, un loc de spălare rituală şi o sală de clasă pentru maxim 20 de copii care doresc să studieze abecedarul religiei musulmane.

La sfârşitul lunii mai, Guvernul a dat în folosinţă gratuită un teren, cu o suprafaţă de peste 11.000 de metri pătraţi, pe bulevardul Expoziţiei, şi o valoare de aproape 4 milioane de euro, către Muftiatul Cultului Musulman din România în vederea construirii unei moschei. Decizia a stârnit numeroase controverse deoarece proiectul s-a aprobat în două zile dupa identificarea terenului, fără să stea în dezbatere publică. Oficial, în România sunt 67.000 de credincioşi musulmani. Cei mai mulţi sunt în Dobrogea iar 9.000 locuiesc în Bucureşti.