MENIU

Una din 30! Performanță slabă pentru primăriile PSD din Cluj

Una din 30! Performanță slabă pentru primăriile PSD din Cluj

Din cele 30 de primării adjudecate de PSD Cluj la alegerile locale din 2016, doar una singură a reușit să atragă voturile de partea candidatului social-democraților la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă.

La nivelul întregului județ, fostul premier a fost abia a treia opțiune a clujenilor, cu doar 37.214 de voturi (10,42%), la mare distanță de candidatul PNL, Klaus Iohannis (150.212 voturi, 42,09%), respectiv candidatul USR-PLUS, Dan Barna (72.026 voturi, 20,18%).
Rezultatul extrem de stânjenitor – cel mai slab din istorie – înregistrat de social-democrați în județul Cluj s-a concretizat chiar și în comunele unde aleșii locali poartă culoarea roșie. Monitorul de Cluj a luat la puricat datele oficiale furnizate de Biroul Electoral Județean (BEJ) Cluj, iar rezultatele înregistrate la scrutinul de duminică arată o catastrofă totală pentru PSD în județ.

Deși a intrat în turul II în urma numărării voturilor la nivel național, puțin peste jumătate din primăriile PSD din Cluj, 19, au obținut rezultate care o plasează pe Viorica Dăncilă pe locul secund în opțiunile clujenilor. Mai departe, în nu mai puțin de opt primării conduse de aleșii PSD, Dăncilă a fost abia a treia în opțiunile sătenilor, după candidați precum Theodor Paleologu, Kelemen Hunor sau chiar Mircea Diaconu.

Citește continuarea aici.

Mai multe articole despre:
772185