MENIU

Un senator UNPR cere demisia lui Ponta: Situaţia sa pune într-o ipostază neplăcută imaginea României

Un senator UNPR cere demisia lui Ponta: Situaţia sa pune într-o ipostază neplăcută imaginea României

Victor Ponta nu mai e dorit în fruntea Guvernului! Nu doar Opoziția îi cere demisia, ci și aliații. Un senator UNPR vrea ca Ponta să demisioneze, arătând astfel curentul care circulă în partid și prin care se vrea schimbarea premierului.

Senatorul UNPR Ion Simeon Purec a declarat, la Reşiţa, că premierul Victor Ponta ar trebui să demisioneze, deoarece situaţia este una delicată şi afectează imaginea României. Purec a mai fost de părere că preşedintelui UNPR, Gabriel Oprea „i-ar sta bine ca prim-ministru”, scrie stiripesurse.ro.

„Pentru imaginea României în lume, la ora actuală, cred că premierul ar trebui să facă un pas înapoi, fiindcă e primul premier, aflat în funcţie, în postura de trimis în judecată. Nu am nimic cu Victor Ponta, dar în ipostaza în care se află, având în vedere că a părăsit şi conducerea PSD-ului... Se pare că acea prevedere statutară a făcut-o numai pentru el. Dacă ar fi ştiut ce i se întâmplă, probabil că n-ar fi luat-o. Dar, acum, cred că ar trebui să facă pasul înapoi. Deşi e o presiune mare şi din partid asupra lui, că PSD-ul nu vrea să piardă guvernarea... Nimeni nu-i promite că se va nominaliza un premier din coaliţia actuală majoritară în Parlament. Faptul că Victor Ponta ar trebui să demisioneze este o părere personală, UNPR-ul nu s-a pronunţat în legătură cu această situaţie a primului ministru. (...) Situaţia în care se află Victor Ponta la ora actuală este delicată şi pune într-o ipostază neplăcută însăşi imaginea României”, a declarat Ion Simeon Purec.