MENIU

Un liberal trage semnalul de alarmă: PNL trebuie să reinstaleze democrația în interior

Liberalul Maria Grecea trage un semnal de alarmă și susține că în PNL se impune adoptarea unor măsuri necesare reconstrucției interne a formațiunii politice. Totodată, Grecea subliniază că “rezultatele alegerior din 11 decembrie, precum și protestele din aceste zile, nu fac decât să ne sublinieze vinovăția”.

Aceasta subliniază că, “în actualul context politic, PNL trebuie să își consolideze poziția de principal partid al opoziției și să reprezinte o alternativă viabilă față de actuala guvernare social-democrată. Ultimele mișcări ale societății civile ne obligă să evaluăm, cu mare îngrijorare, capacitatea Partidului Național Liberal de a răspunde prin acțiuni politice eficiente, pe măsura așteptărilor și nevoilor concetățenilor noștri”.

De asemenea, Maria Grecea susține că reconstrucția PNL se poate face prin patru pași, respectiv:

1. Revenirea la principiile și valorile liberale autentice, în detrimentul curentului aşa-zis progresist, care a pus stăpânire pe partid;

2. Revenirea la practicile statutare;

3. Adoptarea prin vot în cadrul BPN a tuturor pozițiilor politice ale partidului;

4. Adoptarea oficială și publică a deciziilor necesare pentru demararea procesului electoral intern: calendar, proceduri clare și transparente, constituirea Comisiei electorale centrale și a comisiilor județene.

“Încrederea de care se bucură PNL este în prezent încă mai afectată decât era înainte de alegeri. Rezultatele alegerilor din 11 decembrie, precum și protestele din aceste zile, nu fac decât să ne sublinieze vinovăția și să arate că nu am reușit să comunicăm cu societatea tocmai într-un moment în care aceasta avea nevoie să fie reprezentată printr-o forță politică responsabilă și competentă”, mai spune membrul PNL.

Recția Mariei Grecea vine în paralel cu manifestul organizat de PNL către toți membrii și simpatizanții liberali. 

 

 

Mai multe articole despre:
PNL deputat Maria Grecea