MENIU

Udrea: Cezar Preda reprezintă exact ceea ce noi spunem că a însemnat motivul plecării din PDL

Udrea: Cezar Preda reprezintă exact ceea ce noi spunem că a însemnat motivul plecării din PDL

Deputatul Elena Udrea a declarat, miercuri, că democrat-liberalul Cezar Preda reprezintă exact "motivul plecării" din PDL şi a arătat că nu vor exista discuţii pentru invitarea acestuia în PMP, pentru că n-ar chema în echipa Mişcării oameni care pun frustările deasupra interesului formaţiunii.

Elena Udrea a fost întrebată într-o conferinţă de presă dacă au existat discuţii privind invitarea lui Cezar Preda în PMP.

"Nu au existat şi nici nu vor exista din partea noastră, nu sunt diferenţe mici de opinii, sunt diferenţe esenţiale de opinii între mine şi domnul Cezar Preda, între PMP şi Cezar Preda. Domnul Cezar Preda reprezintă exact ceea ce noi spunem că a însemnat motivul plecării din PDL, adică un discurs împotriva propriului guvern. În loc să apărăm Guvernul, atunci când era nevoie, acum doi-trei ani, au fost colegi, printre care şi domnul Cezar Preda, care au lovit în propriul Guvern şi astăzi are un discurs împotriva guvernării Boc deşi acum prin comparaţie cu USL PDL ar trebui să-şi asume acea guvernare şi să arate că a fost o guvernare responsabilă cu toate minusurile ei, o guvernare bună pentru perioada în care s-a exercitat", a răspuns Elena Udrea.

De asemenea ea l-a criticat pe Cezar Preda pentru că acesta a susţinut că parteneriatul PDL cu preşedintele României nu foloseşte dreptei.

"Domnul Cezar Preda este printre cei care consideră, şi nu de acum, de ceva timp, că parteneriatul PDL cu preşedintele României nu foloseşte dreptei, nu foloseşte opoziţiei ceea ce cred că este fundamental greşit. Din păcate, cei care exprimă poziţii fie împotriva propriului Guvern, fie împotriva parteneriatului PDL cu Traian Băsescu, parteneriat care a început cu foarte mult timp în urmă şi pe care îl doreşte baza PDL, de multe ori motivaţiile sunt frustări personale", a adăugat Udrea.

Ea a arătat că ar evita punerea în echipa PMP a celor care pun frustările de asupra interesului PMP şi a celor care sunt plini de eşecuri electorale.

"N-aş pune în echipa PDL, aş încerca să evit oameni care pun proiectul personal, supărările personale, frustările de asupra interesului PMP de a face opoziţie puternică, coerentă, curajoasă USL-ului, de a demonstra împreună cu preşedintele României incompetenţa guvernării USL, dar şi tentaţia aceasta USL de a controla statul de drept şi de a controla justiţia. Aş lua oameni care să gândească aşa cum gândim noi, aşa cum acţionăm noi şi oameni care să reuşească să adune voturi, pentru că oricât de frumoşi am fi noi şi de buni în politică şi oricât de mulţi ani de politică am avea în spate, dacă ei (oamenii - n.r.) sunt plini de eşecuri electorale, atunci nu reprezentăm foarte mult politic", a mai spus Elena Udrea.

Deputatul PDL Cezar Preda a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Buzău, că demisionează din funcţiile de vicepreşedinte al PDL la nivel naţional şi de preşedinte al PDL Buzău, spunând a luat această decizie în urma reuniunilor PDL care au avut loc sâmbătă la Braşov, unde el afirmase că, prin hotărârile pe care le-a luat, "PDL a creat un monstru numit USL".

Mai multe articole despre:
demisie Elena Udrea deputat Cezar Preda PDL