MENIU

Turcan: Dacă erau recuperate mai bine prejudiciile, 800 de școli ar fi putut să fie construite

Vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a declarat, luni, la RFI, că, în urma ofensivei judiciare din ultimele luni, corupţia se va reduce în intensitate. În acest context, Turcan a ținut să sublinieze că dacă erau recuperate mai bine prejudiciile din ultimii 25 de ani, ar fi putut fi dublate alocaţiile tuturor elevilor sau construite 800 de şcoli.

În ceea ce privește termenul de finalizare a ofensivei procurorilor anticorupţie, Turcan a estimat că "în mod normal, ea trebuie să mai scadă în amploare atunci când fenomenul corupţiei este diminuat şi diminuat evident, pentru că în ultima perioadă justiţia pare să fie acea putere a statului care apără legea şi care respectă legea".

"Sunt deja judeţe în care corupţia era literă de lege şi mă gândesc la judeţul Prahova de exemplu şi unde oamenii influenţi din judeţ şi decidenţii au început să se teamă şi cred că lucrul acesta poate fi extins la nivelul întregii ţări", a declarat vicepreşedintele PNL.

În acest sens, Raluca Turcan consideră că prejudiciile din dosarele de corupţie ar fi trebuit recuperate mai bine. 

"Dacă ne uităm la ceea ce a oferit, să spunem, această curăţenie din partea justiţiei în ultima perioadă, ne dăm seama că totuşi România a fost grozav de prăduită în ultimii 25 de ani. Dacă se fura mai puţin, dacă se recuperau mai mult prejudiciile, dacă aveam un stat de drept respectat cu adevărat, România arăta altfel. Nivelul şpăgilor calculat de DNA la nivelul anului 2014 este de circa 400 de milioane de euro. Cu aceşti bani s-ar fi putut dubla alocaţiile tuturor elevilor, ar fi putut fi mărite salariile profesorilor, ale medicilor, doar anul trecut s-ar fi putut construi 800 de şcoli şi am fi putut pune la punct infrastructura şcolară", a spus Raluca Turcan.