MENIU

Tudose, despre protestele din stradă: N-am nicio neliniște. Ce spune despre legile Justiției

Premierul Mihai Tudose a afirmat, marți, că nu are "nicio neliniște" față de protestele din stradă, precizând că acestea sunt "un mod democratic" de manifestare, atunci când sunt civilizate.

 "N-am nicio neliniște. Este un mod democratic de a te manifesta. Atâta timp cât protestul este civilizat (...) este în regulă. (...) Nu înțeleg de ce doi oameni stau tot timpul și folosesc un megafon, dar asta este altceva. Au ocupat zona, (...) e în regulă", a declarat Tudose, la TVR 1.

Întrebat dacă a discutat cu protestatarii pentru a afla care sunt nemulțumirile acestuia, șeful Executivului a răspuns: "N-am încercat (...) E pe principiul orice pretext e suficient de bun".

În acest context, premierul a dat din nou asigurări că va ține cont de punctele de vedere exprimate referitor la modificarea legilor Justiției.

"Domnul Tudorel Toader a avut o rundă lungă, foarte lungă de consultări cu toți actorii implicați în acest proces. Apoi domnul Tudorel Toader a sintetizat discuțiile. Apoi domnul Tudorel Toader a fost la Bruxelles. După acest lucru, a ieșit public și a comunicat sinteza. După ce a ieșit public, a ieșit scandal, fiindcă bineînțeles că unii s-au grăbit să comenteze, ca și cum erau făcute deja. Apoi le-a trimis la CSM, loc unde se află și acum. Când o veni și de acolo avizul, părerea, opinia, de-abia apoi le va înainta către Guvern și vor fi în dezbatere publică (...) Vom ține cont de toți cei care au ceva de spus și au calitate procesuală — (...) că tot vorbim de legile Justiției — în decizia Guvernului, dar decizia Guvernului este o parte foarte mică în acest proces, fiindcă, în fapt, Guvernul ia act și le trimite la Parlament", a mai afirmat Tudose.