MENIU

Tudose, despre presupusa vizită în SUA: "Nu mă duc acolo să fac poze cu cineva"

Premierul Mihai Tudose a afirmat miercuri, referitor la o eventuală vizită în Statele Unite ale Americii, că acest subiect este "work in progress", precizând că nu se duce în SUA pentru a face fotografii cu cineva.

Întrebat la Antena 3 dacă va merge în această toamnă în SUA și dacă va fi primit de vicepreședintele american Mike Pence, premierul Tudose a răspuns:

"Work in progress. Nu știu, să vedem. (...) Nu mă duc în America să fac poze cu cineva și eu cred că și domnia sa are suficiente de făcut decât să facă poze cu românul. Sunt câteva lucruri pe agenda comună foarte importante, începând de la vize și terminând cu una dintre cele mai mari echipe de desant economic care vine în România. Peste 100 de firme, la un forum — Trade Winds—, vin în România. 100 de firme care nu vin să facă turism, ci vin efectiv să investească, să-și găsească un rost aici. Eu cred că e un element important și al vizitei, de a pregăti acest lucru, să vedem care sunt zonele lor de interes, nu să aflăm aici cam despre ce lucruri ar dori domniile lor să se intereseze și să pierdem timp".

Potrivit șefului Executivului, venirea acestor firme americane la forumul din țara noastră este "o oportunitate mare pentru România".

"Sunt câteva dintre ele — din câte știu eu fiecare are bugetul României — care vin să investească în România. (...) Cred că departamentul lor de analiză e mai tare decât analiza FMI. (...) 5,7 e puțin față de potențialul României, noi putem să avem o creștere de 10%, chiar e loc, chiar România se poate dezvolta foarte tare", a mai afirmat Tudose.