MENIU

Tudose, despre Guvernul Grindeanu: A existat o frână. Mi s-a spus să o transform în accelerație

Mihai Tudose

Premierul desemnat Mihai Tudose a declarat joi, în plenul reunit al Parlamentului, că a existat "o frână" în activitatea Guvernului Grindeanu pe care el trebuie să o transforme în accelerație.

"Înțeleg că a existat o frână, iar mie mi s-a spus să transform această frână în accelerație. Și asta am să fac", a spus Tudose. El a susținut că România are nevoie de un guvern "nerelaxat, aflat în stare de alertă, de preocupare, de efort permanent".

”Mi s-a incredintat azi o sarcina grea, sa conduc un nou guvern PSD - ALDE. Sunt un om tehnic, al cifrelor, si pot sa spun ca Romania e intr-un moment economic bun. Ne lipseste o crestere viguroasa a investitiilor si a veniturilor la buget. Nu exista alte obiective in ce ma priveste decat implementarea programului de guvernare si recuperarea intarzierilor. Guvernul Grindeanu a dus lucrurile intr-o directie buna, dar nu e de ajuns. Inteleg ca a existat o frana si mie mi s-a spus sa transform aceasta frana in acceleratie. Premierul Grindeanu a vorbit al investire despre o guvernare normala Azi Romania are nevoie de un guvern nerelaxat, in stare de alerta, de concentrare, de efort permanent. Daca vrem ca promisiunile din campanie sa devina realitate, trebuie sa uitam starea de normalitate. Cine vrea normalitate sa isi ia un loc de munca cu program fix. In acest guvern se va munci non-stop. Fondul suveran de investitii este gata de ceva timp. M-am ocupat de constructia lui si va deveni operational in cel mai scurt timp. Un alt obiectiv important este cresterea incasarilor bugetare. Vor fi luate rapid masuri pentru cresterea eficientei ANAF. E nevoie de investitii in infrastructura si de investitori straini. Vom avea si investitii si investitori straini”, a pus Tudose.