MENIU

Tudorel Toader, despre Legile Justiției: Orice lege poate fi modificată, nu e venită de la Dumnezeu

Tudorel Toader, convocat iar de Liviu Dragnea în ședință

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat că orice lege este perfectibilă, însă luni s-a dezbătut modificările aduse la Ordonanța 7, modificări care se vor respecta, așa cum au fost agreate.

”Am avut ieri o dezbatere privind Ordonanța 7, nu ne-am dus către alte legi ale justiției. Competența noastră se referea la această Ordonanță”, a spus ministrul Justiției.

Tudorel Toader a mai spus că orice lege e perfectibilă. ”Orice lege poate fi modificată pentru că nu e venită de la Dumnezeu, dar presupune o altă procedură, o altă dezbatere”, a completat acesta, referindu-se la modificările legilor justiției, în general.

”În urma dezbaterii am convenit niște modificări ale Ordonanței 7 pe care le vom respecta”, a mai spus ministrul Justiției.

”Nu am văzut criticile din PSD, dar dacă sunt din PSD, adică din partidul majoritar, să inițieze procedura de modificare. Că să te duci la televizor e frumos, dai bine pe ecran, te aliniezi cu cei nemulțumiți, dai și mai bine pe ecran”, a declarat Tudorel Toader.

Florin Iordache: Ministerul Justiției a greșit pe tema Ordonanței 7

Florin Iordcahe, vicepreședintele Camerei Deputaților și fost ministrul al Justiției în Guvernul Grindeanu, spune că Ministerul Justiției a greșit când a emis celebra Ordonanță 7, pentru că nu au fost purtatea dialoguri, înainte de adoptare, cu reprezentanții magistraților.

Fostul ministrul crede că premierul Viorica Dăncilă a procedat corect când a lansat un dialog cu magistrații și consideră că a fost o greșeală că Ministerul Justiției nu a avut consultări mai ample cu aceștia înaintea adoptării OUG 7.

Fără precedent: DIICOT își suspendă de azi activitatea. Haos în Justiție

DIICOT își suspendă activitatea de marți, 26 februarie până pe 8 martie, timp de 4 ore în fiecare zi. Decizia e fără precedent și vine ca urmare a ordonanței care modifică legile justiției. DIICOT investighează toate dosarele privind infracțiunile de crimă organizată și terorism.

De asemenea, magistrații din mai multe instanțe și parchete din țară au decis să-și suspende activitatea. Cu toții sunt nemulțumiți de modificări aduse legilor justiției, prin ordonanță de urgență.

Luni s-a votat si suspendarea activitatii si la: Judecatoria Sectorul 2, Judecatoria Târgoviște, Parchetul Judecatoriei Drăgășani, Parchetul Judecatoriei Sector 5, Curtea de Apel Pitesti și Parchetul Tribunalului Mureș.

Magistrații, reacție dură după declarațiile lui Toader: "Independența justiției nu se negociază"

Mai multe articole despre:
tudorel toader legile Justitiei ordonanța 7