MENIU

Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România: ANI greşește declarându-i incompatibili pe primari

 Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Tudor Pendiuc, este de părere că Agenţia Naţională de Integritate greşeşte declarându-i incompatibili pe primarii, care fac parte din consiliile de administraţie ale societăţilor subordonate. Prezent, vineri, la Satu Mare, la adunarea generală a AMR, Tudor Pendiuc a declarat că, deşi legislaţia stabilește că reprezentanții primarului pot face parte din consiliile de administraţie, ”primarul însuşi este cel mai reprezentativ”.

“Este o eroare, deoarece deşi legislaţia menţionează că pot face parte reprezentanţi ai primarului, chiar primarul este cel mai reprezentativ. Dacă populaţia l-a ales în funcţie, de ce să fie sancţionat un primar dacă vrea să rezolve o problemă în cadrul consiliilor de administraţie? În special în comune, care se confruntă cu lipsă de personal.Aşa că dacă primarul nu trimite este considerat un abuz, iar dacă merge el este considerat incompatibil. Nu este normal ca un primar să nu poată face parte dintr-un consiliu de administraţie! Primarul este votat politic dar şi uninominal”,  declarat președintele AMR, informează Vocea Transilvaniei.

Pe de altă parte, Tudor Pendiuc a declarat că deşi Sibiul face parte din AMR, iar primarul Klauss Jonannis este aşteptat de ani buni să participe la şedinţe, nu a fost prezent nici măcar la o adunare.

“Ştiu eu de ce nu vine? Probabil are motivele lui”,  a mai spus Pendiuc.

 

Mai multe articole despre:
incompatibilitate AMR Klaus Iohannis Tudor Pendiuc