MENIU

Traseismul aleșilor a picat în Camera Deputaților. Ponta: "Nu înţeleg. E un gen de ipocrizie"

<p>Cine sunt deputaţii care nu au luat cuv&acirc;ntul deloc, anul trecut, &icirc;n plenul Camerei</p>

Ordonanța de Urgență 55/2014, care viza legalizarea traseismului politic, a picat în plenul Camerei Deputaților, pentru că nu a întrunit numărul necesar de voturi. Urmează a se acorda votul final în Senat, care este camera decizională.

Ordonanţa de urgenţă 55/2014 care permite migraţia politică a aleşilor locali nu a trecut la vot în plenul Camerei Deputaţilor. OUG 55/2014 a fost supusă votului final, în şedinţa de miercuri, însă nu a întrunit numărul necesar de voturi favorabile pentru a fi adoptată, notează Mediafax.

Mai exact, au fost înregistrate 195 de voturi pentru, 110 împotrivă și 21 de abțineri, numărul necesar de voturi, pentru a fi aprobată de deputați, fiind de 202. Cei de la UDMR s-au declarat împotriva OUG.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, la ieșirea de la ședința de plen, din Camera Deputaților, unde a fost respinsă Ordonanța de Urgență, că se aștepta ca UDMR să susțină OUG, însă a precizat că decizia colegilor de la guvernare nu reprezintă ceva grav.

”Au votat cum le-a dictat propria conștiință. O să vorbesc cu liderii de grup. În mod normal, ne așteptam ca UDMR să susțină OUG. Nu este ceva foarte grav. Știți foarte bine, Camera Deputaților este prima camera sesizată, numai dacă se ajunge la Senat și se respinge, trebuie o lege de respingere a OUG. La această oră, ea este în vigoare, inclusiv cei care au trecut la PNL, rămân fără probleme, nu își pierde nimeni mandatul. Ce mi se pare grav este amenințarea practicată, în special de liberali. Știu, în Buzău, cum sunt amenințați primarii că li se vor face plângeri penale la DNA, asta mi se pare infracțiune, să șantajezi un ales local să rămână la acelși partid. Sunt județe unde aleșii locali, din alte partide, au trecut la PNL. Sunt curios dacă Klaus Iohannis le face și colegilor săi,  plângeri penale”, a declarat Liviu Dragnea.

Ponta: Nimeni nu-şi pierde mandatul

Premierul Victor Ponta a declarat că nimeni din cei care au trecut deja de la un partid la altul nu-şi va pierde mandatul, el arătând că situaţia e valabilă şi pentru cei care au trecut la PNL sau PDL.

”Eu cred că nu-şi pierde nimeni absolut niciun mandat, nici cei care au trecut la PNL-PDL, pe care îi vedeţi că au trecut”, a spus Ponta, care a participat la sesiunea de vot final a Camerei în care OUG 55 nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adopată.

”Au fost 195 de voturi «pentru», 110 «împotrivă», mai trebuiau încă 8. Colegii de la UDMR au spus foarte clar că nu votează şi au lipsit din deputaţi. Se va discuta la Senat”, a precizat Ponta.

El a arătat că se bucură foarte mult că ordonanţa trece deja de Parlament, arătând că în felul acesta se închide discuţia despre aceasta, putând fi atacatată la Curte când va deveni lege.

Ponta a evitat să spună dacă este supărat pe parlamentarii din arcul guvernamental pentru faptul că au absentat sau nu au votat ordonanţa.

”Absentează din toate părţile parlamentarii. Nu am dreptul ca prim-ministru să cenzurez activitatea lor. Şi nu sunt supărat niciodată pe nimeni, încerc doar să facem lucruri importante”, a mai spus Ponta.

El a spus că PNL şi PDL au transferat foarte mulţi primari şi consilieri, atât la Timiş, cât şi la Hunedoara.

”Nu înţeleg de fapt de ce în Parlament spun că sunt contra şi în teritoriu folosesc această lege. E un gen de ipocrizie care nu cred că ţine decât la cei foarte neinformaţi”, a spus Ponta.