MENIU

TRAIAN BĂSESCU: OPC, ANSV şi ANAF sunt instituţii de partid

TRAIAN BĂSESCU: OPC, ANSV şi ANAF sunt instituţii de partid

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că OPC şi ANSV sunt instituţii de partid. De asemenea, a spus că ANAF este la mâna partidelor.

"De ce a trebuit să afle SRI şi să pună sub supraveghere o reţea de contrabandă de carne expirată? De ce? Pentru că OPC şi ANSV, în loc să fie instituţii ale statului de drept, sunt instituţii ale partidelor. Pentru că, imediat ce se schimbă guvernările, ne punem clienţii politici şefi la judeţe, clienţii politici şefi la Bucureşti. Şi uite aşa de unii ne atingem şi de alţii nu", a spus Băsescu.

Preşedintele a subliniat că o situaţie similară este şi la ANAF: "La fel se întâmplă cu ANAF-ul. Când ne schimbă, schimbăm tot şi în teritoriu şi la centru. Unii sunt de controlat, alţii nu".


"Politizarea are o limită. Punem miniştri, punem secretari de stat, dar nu mai punem directori la OPC central şi local, la inspectoratele sanitare din fiecare judeţ. A venit vremea profesioniştilor. Un stat de drept nu înseamnă numai statul în care îi arestezi pe evazionişti, prin informaţii de la SRI, date la Parchete şi date ale procurorilor. Statul de drept înseamnă că toate instituţiile, în mod deosebit cele care verifică siguranţa cetăţeanului, îşi fac treaba şi nu se ajunge la nivelul la care venim în CSAT şi spunem că evaziunea a ajuns la un nivel la care a devenit ameninţare la siguranţa naţională. Şi emitem hotărârea CSAT în care dăm unei structuri de securitate naţională sarcina să stea pe urma evazioniştilor, să suplinească funcţionarea unor instituţii care ele însele trebuia să îşi facă treaba", a mai spus preşedintele.

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu preşedinte ANSV OPC instituţii